Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι καθαρότερες ακτές μέσω... Ιντερνετ

Το Πρόγραμμα «Καθαρές Ακτές» - για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες! - παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ενώ αναφέρθηκε και στον ειδικό κόμβο του Ιντερνετ www.thalassa.gr που παρουσιάζει αναλυτικά τις παραλίες της χώρας μας και το οποίο από πέρσι που άρχισε να λειτουργεί έχει δεχτεί 300.000 επισκέπτες από 45 χώρες.

Σημειώνουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού και μετά από ψηφοφορία των επισκεπτών αναδείχτηκαν οι 15 καλύτερες παραλίες της χώρας μας που είναι κατά σειρά οι εξής: Μύρτος Κεφαλονιάς, Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας, Κουκουναριές Σκιάθου, Φαλάσαρνα Χανίων, Φοινικόδασος Λασιθίου, Αγιος Προκόπης Νάξου, Αγία Κυριακή Μήλου, Κάθισμα Λευκάδας, Βατερά Λέσβου, Χρυσοπηγή Σίφνου, Περίσσα Σαντορίνης, Αγιος Νικόλαος Καρπάθου, Σχοινιάς Αττικής (μάλιστα αυτόν ακριβώς που θέλει να καταστρέψει το ΥΠΕΧΩΔΕ φτιάχνοντας κωπηλατοδρόμιο!..), Κοκοβάτος Ηλείας, Πετανοί Κεφαλονιάς, Μονολίθι Πρέβεζας και Μυλοπόταμος Πηλίου.

Κατά τα άλλα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επανέλαβε ότι το 2000 έγινε έλεγχος ποιότητας νερών σε 1.862 σημεία της χώρας, το 98% περίπου των οποίων βρέθηκαν κατάλληλα, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρές Ακτές» διατέθηκαν την περίοδο 1994-2000 18,7 δισ. δρχ. και ότι το 2000 καθαρίστηκαν 1.025 χιλιόμετρα ακτών σε 27 νομούς και απομακρύνθηκαν 18.908 τόνοι σκουπιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ