Πέμπτη 19 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια κατά την προσαγωγή του αστυφύλακα στα δικαστήρια

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή προσαγωγή του αστυφύλακα της Αμεσης Δράσης Αστριανού Λυρώνη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκε για να απολογηθεί στην 7η τακτική ανακρίτρια Ελισάβετ Ματάρα. Στο πλευρό τού κατηγορούμενου βρίσκονταν αρκετοί συνάδελφοί του, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει κλοιό προστασίας γύρω του, ενώ νεαροί φίλοι των δύο παιδιών που σκοτώθηκαν από το περιπολικό τον αποδοκίμασαν έντονα.

Ο 27χρονος αστυφύλακας Αστ. Λυρώνης, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αστ. Λυρώνης, είναι ο οδηγός του περιπολικού που το περασμένο Σάββατο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα οι δύο νεαροί επιβάτες της μοτοσικλέτας Ε. Γκόρτσας και Δ. Παπαδημητρίου.

Φίλοι των δύο θυμάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της ανακρίτριας και αποδοκίμασαν έντονα τον αστυφύλακα, ζητώντας παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία του.

Στο μεταξύ, ο συνήγορος του αστυφύλακα και βουλευτής της ΝΔ Π. Μαντούβαλος, υποστήριξε σε δήλωσή του ότι το περιπολικό παρακολουθούσε και δεν καταδίωκε ύποπτη μηχανή, και για το λόγο αυτό δεν είχε δώσει σχετικό σήμα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα πάντα με το συνήγορο, στη δικογραφία υπάρχει κατάθεση που αντικρούει μαρτυρίες ότι δεν ήταν αναμμένος ο φάρος του περιπολικού την ώρα του δυστυχήματος.

Ο 27χρονος αστυφύλακας συνεχίζει να κρατείται στην Τροχαία Γλυφάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ