Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΘΑ
Κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα

Η ΔΑΣ καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας και καλεί τους εργαζόμενους να μην μπουν στη λογική της «διαπραγμάτευσης για το πόσα θα χάσουμε»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ). Καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας, που καλεί τα σωματεία να φέρουν προτάσεις ενόψει της συνάντησης που έχει ζητήσει με τον υπουργό Εργασίας. Η ΔΑΣ, αντίθετα, τα καλεί να μην μπουν στη λογική της διαπραγμάτευσης για τα πόσα θα χάσουν, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα με συνελεύσεις και συσκέψεις, για να απαντήσουν οι εργαζόμενοι με 48ωρη απεργία σε περίπτωση που φέρει η κυβέρνηση το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν:

«Τη στιγμή που μεγαλώνει η αντίσταση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης, ΕΕ και μεγάλης εργοδοσίας (ΣΕΒ) για να περάσει το ασφαλιστικό έκτρωμα και γίνεται επιτακτική η ανάγκη της περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα και των εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - λαιμητόμος, το προεδρείο της Ομοσπονδίας καλεί τα σωματεία - μέλη της να συζητήσουμε τα ασφαλιστικά θέματα του κλάδου μας και να φέρουμε προτάσεις, ενόψει συνάντησης που έχει ζητήσει με τον υπουργό Εργασίας και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επικαλείται ότι είναι ανάγκη να ασχοληθούμε με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας και να γίνουμε πιο "πειστικοί" και "τεκμηριωμένοι" για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι. Προτείνει την ίδια τακτική που ακολουθούν οι μεγαλοαγρότες και οι "μεγάλοι" των επιστημονικών φορέων, για να εξασφαλίσουν κάποια συντεχνιακά αιτήματα, αδιαφορώντας για το έγκλημα που προαλείφεται με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Αυτή η λεγόμενη τακτική του "κοινωνικού διαλόγου" ή αλλιώς "διαπραγμάτευσης για το πόσα θα χάσουμε", είναι που αποδεδειγμένα δεν οδηγεί σε λύση των προβλημάτων, αλλά αντίθετα δημιουργεί καινούρια.

Για άλλη μια φορά, φαίνεται ότι ο ρόλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας είναι η στήριξη του κυβερνητικού έργου. Η προσπάθειά του να σπάσει το κοινό μέτωπο των εργαζομένων δεν είναι αθώα. Ο διάλογος που θέλει να μας σύρει, θα είναι προσχηματικός και έχει στόχο να εγκλωβίσει τους συναδέλφους στη λογική της εύρεσης λύσης βάση ιδιαιτεροτήτων κι όχι βάση των κοινών συμφερόντων του συνόλου των εργαζομένων. Προσπαθεί να αποκρύψει από τους συναδέλφους ότι η αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης είναι γενική κατεύθυνση στην ΕΕ, που δε βασίζεται σε επιστημονικές μελέτες αλλά εξυπηρετεί την πρόθεση αφαίρεσης ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μέχρι το θάνατο ή - και αν ακόμα καταφέρουν να φτάσουν στη σύνταξη - να μη συνταξιοδοτούνται βάσει της ειδικότητάς τους».

Η ΔΑΣ διεκδικεί και απαιτεί:

«Να μην έρθει το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το νόμο Σιούφα και μετά και στήριξη της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των Ταμείων μας.

Επιστροφή στη λίστα των ΒΑΕ των μουσικών και τραγουδιστών των νυχτερινών κέντρων.

Επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα προηγούμενα όρια για τους ηθοποιούς, ηθοποιούς Μελοδράματος, χορευτές, μουσικούς πνευστών, ειδικότητες του θεάτρου (μουσικούς εγχόρδων και κρουστών οργάνων, προσωπικό σκηνής, τεχνικούς).

Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους με αναγνώριση για όλους των ευνοϊκότερων όρων.

Μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για να βγει ένας ασφαλισμένος στη σύνταξη.

Κατάργηση της προϋπόθεσης των 1.000 βαρέων ενσήμων την τελευταία 13ετία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανελλαδική συγκέντρωση για την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων (2019-01-04 00:00:00.0)
Προς νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση με εργαλείο τη μελέτη του ΚΕΠΕ (2014-08-09 00:00:00.0)
Η βαρβαρότητα προ των πυλών (2012-09-02 00:00:00.0)
Για τα αποθεματικά των Ταμείων και τα ασφαλιστικά δικαιώματα (2009-12-10 00:00:00.0)
Η εργατική τάξη έχει αιτήματα! (2002-05-23 00:00:00.0)
Δωδεκάλογος για αγώνα (2001-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ