Σάββατο 5 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με προσανατολισμό την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Εναν απολογισμό πεπραγμένων που περιλαμβάνει παρεμβάσεις που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων παρουσίασε προχτές η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Εναν απολογισμό που απολύτως αναμενόμενο ήταν να πάρει τα «συγχαρητήρια» του πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, ο οποίος σημείωσε ότι «συνεχίζετε να πορεύεστε πιστά στα βήματά μας. Ακολουθείτε πιστά και κατά γράμμα την πολιτική που εμείς είχαμε χαράξει. Και είναι άριστο αυτό. Εφαρμόζετε με πιστή ευλάβεια τον προϋπολογισμό που εμείς είχαμε φτιάξει και εκτελείτε όλα τα έργα που εμείς είχαμε φτιάξει». Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα καλό και από αυτή την περιφερειακή αρχή.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μιλώντας εκ μέρους των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υπενθύμισε πως το βασικό είναι να δούμε τον προσανατολισμό των έργων και της λειτουργίας της Περιφέρειας και ποιον εξυπηρετεί. «Η Περιφέρεια, με το έργο της, συμβάλλει να αντιμετωπιστούν μερικώς, να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα ή το αντίθετο; Γνώμη μας είναι ότι ο βασικός προσανατολισμός αυτής της λειτουργίας της Περιφέρειας είναι στην ίδια κατεύθυνση που η κυβέρνηση και η ΕΕ έχουν αποφασίσει. Δηλαδή στην κατεύθυνση του να ανακουφίσουν το κεφάλαιο και τις ανάγκες του, για να ξεπεράσουν την κρίση. Κατεύθυνση που είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Το παραπάνω επιβεβαιώνεται από τους προϋπολογισμούς που έχουμε συζητήσει και έχετε ψηφίσει και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Γ. Σγουρός είδε μέσα στους προϋπολογισμούς τον εαυτό του, τον οποίο να θυμίσω ότι εσείς κατακεραυνώνατε. Αν παίρναμε τα αντίστοιχα αρχεία που έφερνε ο Γ. Σγουρός στο δικό του απολογισμό και τα συγκρίναμε με αυτά που φέρατε εσείς, δεν ξέρω πώς θα βρείτε τη διαφορά».

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης ανέφερε το παράδειγμα της τουριστικής προβολής της Αττικής, «για την οποία - όπως είπε - καμαρώνετε. Ποιος ωφελείται; Οι εργαζόμενοι με εργασιακές συμβάσεις με μειώσεις, σε συνθήκες γαλέρας, με μισθούς των 350 - 400 ευρώ, όταν την ίδια στιγμή αυξάνονται τα κέρδη που έχουν οι εργοδότες από αυτή τη διαδικασία. Και εμείς πληρώνουμε για την προβολή, για να έρθουν οι τουρίστες». Στάθηκε επίσης στα εκατομμύρια που θα δοθούν «για το γήπεδο του Μελισσανίδη, όχι της ΑΕΚ, για το γήπεδο του Αλαφούζου», σε αντίθεση με «τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα μπορούσε να πλησιάσει ένα παιδί από την Αττική και ειδικότερα από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές που είναι στα μαύρα τους τα χάλια».

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης μίλησε και για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων. Και τόνισε: «Εσείς αποδέχεστε ότι υπάρχουν 1.200 οργανικά κενά στην Περιφέρεια και ικανοποιούμαστε με 20-30 προσλήψεις. Εσείς προωθείτε τη λογική των ΚΟΙΝΣΕΠ, τις ΜΚΟ όπως στο θέμα των προσφύγων, που μέχρι και η κυβέρνηση έχει φτάσει να τις καταγγέλλει. Συμβάλλετε κι εσείς στο να διαιωνίζεται η κατάσταση της μη σταθερής εργασίας, γιατί και εσείς το κάνετε και γιατί στηρίζετε αυτή την πολιτική που το προωθεί».

Τέλος, αναφέρθηκε στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, θυμίζοντας πως «η Ανατολική Αττική είναι ακόμα με βόθρους», αλλά και τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Σαρωνικού και νυν αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, Π. Φιλίππου, «που έλεγε να μη γίνει βιολογικός καθαρισμός στην περιοχή του, αλλά να μεταφερθούν στην Ψυττάλεια. Κάτι το οποίο ήταν λάθος. Δεν μπορείς να συγκεντρώνεις τα λύματα 4 εκατομμυρίων κατοίκων σε ένα σημείο». Για τα στερεά απόβλητα ανέφερε πως για πολλά χρόνια θα συνεχίσει να λειτουργεί το Θριάσιο και οι κάτοικοι των περιοχών θα «"τρώνε" την μπόχα για αρκετά χρόνια». Συμπλήρωσε πως «μπορεί να ανοίξουμε και κανένα παράρτημα σε κανένα Γραμματικό ή καμιά Κερατέα, τα οποία προηγούμενα απορρίπτατε. Σήμερα, κ. Δούρου, βάλατε πιο καθαρά ότι τα σκουπίδια είναι εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ