Σάββατο 5 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΘΗ
Τελευταίο «αντίο» χτες στον σ. Εφέντη Μεχμέτ

Στον Κένταυρο Ξάνθης κηδεύτηκε χτες, παρουσία πλήθους κόσμου, ο σ. Εφέντη Μεχμέτ, που πέθανε την Πέμπτη, σε ηλικία 75 χρόνων. Στην κηδεία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του συντρόφου. Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ο σύντροφος Εφέντη Μεχμέτ γεννήθηκε το 1941. Το 1966 στα μεταλλεία της Αμφισσας που εργαζόταν ήρθε σε επαφή με τις κομμουνιστικές ιδέες και το παράνομο τότε ΚΚΕ, στο οποίο οργανώθηκε το 1974.

Από τότε μέχρι το θάνατό του αδιάλειπτα στάθηκε πιστός στο Κόμμα μέσα από τη δράση του είτε στα συνδικάτα που συμμετείχε σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας είτε στο χωριό του τον Κένταυρο. Ιδιαίτερη στιγμή, η συμβολή του με το κύρος που κατέκτησε το Κόμμα στο χωριό του, με την ασυμβίβαστη στάση του, στο αποτέλεσμα των εκλογών του 1996, όταν η πλειοψηφία του χωριού στήριξε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ ως απάντηση στην κρατική πολιτική που είχε το χωριό με χωματόδρομους και ένα σχολείο - ερείπιο. Αποτέλεσμα εκείνων των εκλογών ήταν η άμεση ανέγερση του σχολείου του Κενταύρου και η ασφαλτόστρωση των δρόμων. Ο σ. Εφέντη Μεχμέτ ήταν πολλές φορές υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο που στήριζε το ΚΚΕ στις νομαρχιακές εκλογές, με τελευταία την τιμητική συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις περιφερειακές εκλογές του 2014.

Η ασυμβίβαστη στάση του σ. Εφέντη Μεχμέτ μέχρι το τέλος της ζωής του αποτελεί παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της μειονότητας και συνολικά της Ξάνθης στον αγώνα για δικαιώματα, κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ