Σάββατο 5 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ενημέρωσε τις παρατάξεις για το θαλάσσιο μέτωπο

Ενημερωτική σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο μετά και τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θόδωρο Δρίτσα, είχε την περασμένη Τρίτη, ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης.

Ο δήμαρχος, επεσήμανε πως συναντήθηκε με τον υπουργό, ώστε να του καταστήσει σαφές πως ο Δήμος Πατρέων αναμένει την οριστική παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου ολόκληρης της λιμενικής ζώνης, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην αναψυχή, στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Παράλληλα, για να τον ενημερώσει πως ο δήμος της Πάτρας θα συνεχίσει τις εργασίες για την ολοκλήρωση του νοτίου πάρκου και πως σκοπεύει σύντομα να προχωρήσει σε παρεμβάσεις εντός της λιμενικής ζώνης, ώστε να ξεκινήσει η ανάπλαση και του υπόλοιπου τμήματος του θαλασσίου μετώπου. Μάλιστα, ζήτησε από τον Θ. Δρίτσα να μην παρεμποδιστούν τα συνεργεία του Δήμου να επιτελέσουν το έργο τους.

Οπως είπε ο Κ. Πελετίδης, παραδόθηκαν στον υπουργό όλες οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκλίνουν στο διαχρονικό αίτημα της πόλης, για την οριστική παραχώρηση στο Δήμο και πως ο Θ. Δρίτσας δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα παρουσιάσει νέα πρόταση και θα αφορά στην παραχώρηση της λιμενικής ζώνης. Από την πλευρά τους, οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφώνησαν τόσο με την απόφαση της δημοτικής Αρχής, να προχωρήσει σε εργασίες ανάπλασης - στέλνοντας έτσι και το μήνυμα της αποφασιστικότητας της πόλης να αποκτήσει ό,τι δικαιούται - όσο και να εμμείνουν στη διεκδίκηση για οριστική παραχώρηση. Τέλος, ο κομμουνιστής δήμαρχος δεσμεύθηκε για νέα σύσκεψη ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ