Τρίτη 29 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ανάγκη για μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες του Δήμου

Να απαιτήσει ο Δήμος από την κυβέρνηση την κάλυψη των αναγκών των δήμων με μόνιμες θέσεις προσωπικού ζήτησε, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Με αφορμή την πρόσληψη 243 εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου, η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα, ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στηλίτευσε τη σημερινή αλλά και πρότερη κατάσταση, που «λύνει» τις ανάγκες των δήμων σε προσωπικό με προσλήψεις συμβάσεων πέντε και οχτώ μηνών, με εργαζόμενους δηλαδή χωρίς δικαιώματα. Κατήγγειλε δε την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τους συμβασιούχους στους τομείς Καθαριότητας των δήμων, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι τα τέλη του χρόνου, οι οποίοι πλέον υποχρεούνται να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στην Εφορία, δηλαδή να εργάζονται ως... ελεύθεροι επαγγελματίες. Οπως σημείωσε, με την εξέλιξη αυτή, οι εν λόγω εργαζόμενοι γίνονται εργολάβοι με μπλοκάκι και ΤΕΒΕ και καταλήγουν να δουλεύουν τσάμπα. Οταν, δε, μάθουν τη δουλειά, θα πρέπει να φύγουν, να ξαναβρεθούν δηλαδή στην ανεργία και κατόπιν να προσληφθούν άλλοι. «Υπάρχει ένα ρολόι αξιοποίησης των ανέργων», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό, ο Στ. Λάμπρου κάλεσε το Δήμο Αθηναίων, ως το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, να απαιτήσει από την κυβέρνηση να αλλάξει το καθεστώς τού «να λύνουμε τα προβλήματα με "πενταμηνίτες" των 500 ευρώ και με "οκταμηνίτες"». Συμπλήρωσε πως ο Δήμος, κατά τη συζήτηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, θα πρέπει να καταγράψει τις ανάγκες σε μόνιμες θέσεις. Τόνισε δε ότι υπάρχουν πολλά κενά σε υπηρεσίες, και μάλιστα αιχμής, του Δήμου, όπως τεχνικοί ασφαλείας και γιατροί εργασίας. Σύμφωνα με τη χτεσινή απόφαση, θα προσληφθούν 243 εργαζόμενοι με οκτάμηνη σύμβαση και συγκεκριμένα 195 εργάτες καθαριότητας, 32 οδηγοί απορριμματοφόρων και 16 τεχνίτες για την αντιμετώπιση προβλημάτων με εστίες μόλυνσης σε ακατοίκητα κτίρια του Δήμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ