Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εκβιάζει και αυθαιρετεί η «Ανακύκλωση» Ηρακλείου

Εξω από το εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο παραμένουν επί πέντε μήνες οι εργαζόμενοι, μετά την απόλυσή τους από το νέο εργολάβο που ανέλαβε το εργοστάσιο. Σε ανακοίνωσή της, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων «Ανακύκλωσης» της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σημειώνει ότι 150 μέρες μετά, ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει με ασφάλεια:

«Η εταιρεία κρατά κλειστό το εργοστάσιο με αποκλειστικά δική της ευθύνη, προκειμένου να εξασφαλίσει λειτουργία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη και συμπαραστάτη σε αυτό βρίσκει και την τοπική Διοίκηση και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), αλλά κυρίως την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, ενώ έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εργαζομένων και του εκπροσώπου που έχει ορίσει η εταιρεία, στην κατεύθυνση να ανοίξει το εργοστάσιο και να συνεχιστεί ομαλά η ανακύκλωση στους νομούς, η εταιρεία ξαφνικά αλλάζει τη στάση της, αρνείται να υλοποιήσει τη συμφωνία και βάζει νέους, δυσμενέστερους όρους στις πλάτες των εργαζομένων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των δήμων και των υπουργείων ότι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων, παρά τους λεονταρισμούς του Δήμου Ηρακλείου που έδωσε εξώδικη 3ήμερη διορία στην ΕΕΑΑ να αναλάβει τις ευθύνες της και τελικά δεν έκανε τίποτε, παρά τους λεονταρισμούς του υπουργείου Εργασίας που διέκοψε την τριμερή και δεσμεύτηκε να στείλει το θέμα στον εισαγγελέα και δεν έκανε τίποτε, η εταιρεία εξακολουθεί ανενόχλητη να εμπαίζει τους εργαζόμενους και να αθετεί συμφωνίες, λες και δεν έχει πουθενά να απολογηθεί.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ο αγώνας μας για δουλειά με δικαιώματα ούτε παζαρεύεται ούτε πετσοκόβεται. Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να σταματήσει αυτή η αυθαιρεσία της εταιρείας, να διασφαλιστούν οι δουλειές και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στον αέρα» ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι (2018-10-25 00:00:00.0)
Κερδοφορία για το κεφάλαιο, εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους (2017-10-20 00:00:00.0)
Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα στην «Ανακύκλωση» (2015-12-22 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα στην «Ανακύκλωση» (2015-12-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία (2012-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ