Τρίτη 5 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πρωτιές της ΠΚΣ σε Φοιτητικούς Συλλόγους Εστιών

Σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκε το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις εκλογές του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Απρίλη. Μάλιστα, ήταν και το μόνο που παρουσίασε άνοδο τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά.

Στις εκλογές, η Πανσπουδαστική ΚΣ πήρε 68 ψήφους (είχε 62) και 4 έδρες (είχε 3). Η «Γειτονιά» («ανεξάρτητοι») πήρε 57 ψήφους (είχε 78) και 4 έδρες (είχε 4). Οι «Ανετοι» (ΕΑΑΚ/ΑΡΕΝ) πήραν 14 ψήφους (είχαν 39) και 1 έδρα (είχαν 2).

Η πρωτιά της ΠΚΣ ήρθε σαν αποτέλεσμα της δράσης που ανέπτυξαν οι δυνάμεις της όλη την προηγούμενη χρονιά, καθώς ήταν αυτές οι οποίες ανέδειξαν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων των οικοτρόφων, παλεύοντας ταυτόχρονα να ξαναζωντανέψει ο Σύλλογος μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες.

Το επόμενο διάστημα, οι δυνάμεις της ΠΚΣ θα μπουν μπροστά ώστε ο Σύλλογος να γίνει επιτέλους πραγματικό αποκούμπι των εστιακών για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενάντια στη συνολική επίθεση που δέχονται πλάι στους υπόλοιπους συμφοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς τους.

Επίσης, αυτοδύναμη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε η Πανσπουδαστική ΚΣ στις εκλογές του Συλλόγου της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ) που έγιναν την περασμένη Τετάρτη. Η Πανσπουδαστική ΚΣ έλαβε 126 ψήφους (71 πέρσι) και 9 έδρες (5 πέρυσι).

Οικότροφοι εμπιστεύτηκαν τις δυνάμεις της Πανσπουδαστικής που όλη τη χρονιά ανέπτυξαν πλούσια δραστηριότητα στο Σύλλογο, με σημαντικές κατακτήσεις, αλλά και πολλές πρωτοβουλίες με εκδηλώσεις και δημιουργία πολιτιστικών ομάδων για τη ζωντάνια του Συλλόγου. Η δράση αυτή αγκαλιάστηκε φέτος από ακόμα περισσότερους οικότροφους και αυτό αποτυπώνεται και στη σημαντική άνοδο σε ψήφους και έδρες στις εκλογές. Ο Σύλλογος της ΦΕΑ το επόμενο διάστημα θα κάνει προσπάθεια για συντονισμό της δράσης του με τους υπόλοιπους συλλόγους των Εστιών, αφού είναι κοινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ