Τετάρτη 6 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τελεσίγραφο FIFA για το Κύπελλο

Διορία για την επανέναρξη της διοργάνωσης του Κυπέλλου μέχρι τις 15 Απρίλη δίνει στους αρμοδίους (κυβέρνηση, ΕΠΟ) η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), η οποία σε αντίθετη περίπτωση απειλεί με κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα όσα απαιτεί η FIFA υπάρχουν στην επίσημη επιστολή που στάλθηκε προς την Ελληνική Ομοσπονδία και χτες δόθηκε από τη δεύτερη στη δημοσιότητα. Ουσιαστικά, πρόκειται για τελεσίγραφο της FIFA που απαιτεί εντός της ημερομηνίας που ορίζει τη συνέχιση του θεσμού, σε σημείο που να προειδοποιεί για αποβολή της ΕΠΟ σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα όσα ορίζει. Κάτι που σημαίνει και αποβολή τόσο των Εθνικών ομάδων όσο και των συλλόγων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Μάλιστα, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν δείχνει να περιμένει αλλά ούτε να λαμβάνει καν υπόψη της το γεγονός ότι για το θέμα εκκρεμεί συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αγωγή που είχε καταθέσει η ΕΠΟ κατά της υπουργικής απόφασης περί ματαίωσης της διοργάνωσης λόγω της βίας. Σημειώνεται πάντως πως χτες αναβλήθηκε για δεύτερη φορά προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΣτΕ εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων και ορίστηκε εκ νέου για τις 20 Απρίλη, πέντε μέρες μετά τη λήξη του τελεσιγράφου της FIFA.

Παράλληλα, μέσω της συγκεκριμένης επιστολής, η FIFA ζητά τη σύσταση μιας ομάδας διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει αναθεώρηση στο νομοθετικό πλαίσιο τόσο για το νόμο Φούρα του 1999, όσο και γι' αυτόν του Σταύρου Κοντονή, που δίνει το δικαίωμα στον υφυπουργό να διακόπτει διοργανώσεις.

Από πλευράς κυβέρνησης αναμένεται τις επόμενες μέρες η επίσημη απάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν και πάλι το «μπαλάκι» να πετιέται από τους κυβερνητικούς παράγοντες στην ΕΠΟ και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει (π.χ. παραίτηση προέδρου, αλλαγές στο ΔΣ) για τις όποιες εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ