Τρίτη 12 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ
«Παζάρια» και νέες αλληλοκατηγορίες

ΜΠΑΚΟΥ.--

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αντάλλαξαν νέες αλληλοκατηγορίες για παραβίαση της εκεχειρίας που υπογράφτηκε την περασμένη βδομάδα.

Το αζέρικο υπουργείο Αμυνας μίλαγε χτες για 117 παραβιάσεις στις οποίες προχώρησε η άλλη πλευρά μόνο το τελευταίο 24ωρο, στις οποίες οι Αζέροι ανταπέδωσαν με 120 επιθέσεις σε θέσεις του εχθρού.

Την ίδια στιγμή, διεξάγονται και «παζάρια» όπως βεβαιώνει η συνεδρίαση που έγινε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη που εμπλέκεται στην επιτήρηση της εκεχειρίας που υπογράφτηκε το 1994 στην περιοχή) στην Κοπεγχάγη. Ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για το Νότιο Καύκασο Κρίστιαν Βιγκένιν δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην περιοχή δείχνουν την «ανάγκη για μια γοργή επιστροφή στην πολιτική διαδικασία» επίλυσης των διαφορών και πρόσθεσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες, ώστε οι «πλευρές» να δεσμευτούν για «σοβαρές προσπάθειες», προκειμένου να υπάρξουν «διαπραγματεύσεις για μια συνολική διευθέτηση» στο πλαίσιο της «Ομάδας του Μινσκ» (που λειτουργεί στο πλαίσιο της επιτήρησης της ίδιας συμφωνίας).

Δηλώσεις έκανε και ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, προτρέποντας σε επιτήρηση των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν για παύση των εχθροπραξιών και εκφράζοντας το «ενδιαφέρον» της Μόσχας για «θετικές αλλαγές στο πολιτικό κομμάτι για την επίτευξη συμφωνιών με τις οποίες θα διευθετηθεί αυτή η άβολη σύγκρουση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ