Τετάρτη 13 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΑΙΟ
Νέες τουρκικές υπερπτήσεις

Συνεχίστηκαν και χτες οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο - αυτή τη φορά με επίκεντρο τις Οινούσσες - στο πλαίσιο των αμφισβητήσεων των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, εντός φυσικά ΝΑΤΟικού πλαισίου και πάντα... υπό το βλέμμα της ΝΑΤΟικής αρμάδας που έχει αναπτυχθεί στο αρχιπέλαγος.

Συγκεκριμένα, χτες, μετά τις προχτεσινές υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Λέσβο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Ενα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών "F-16" εισήλθε στις 08.01 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και στις 08.02 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 17.000 πόδια. Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 08.03 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου».

Ακολούθησε νέα υπέρπτηση, καθώς σύμφωνα με επόμενη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Ενα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος "F-16" εισήλθε στις 09.07 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.000 πόδια. Εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09.08. Ακολούθως, εισήλθε εκ νέου στις 09.10, στο FIR Αθηνών και πραγματοποιώντας υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 22.000 πόδια, εξήλθε στις 09.11 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου». Και στις δύο περιπτώσεις, όπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα συγκεντρωτικά χτεσινά στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, 3 σχηματισμοί, συνολικά 11 τουρκικά αεροσκάφη, τα 2 οπλισμένα, προχώρησαν σε 11 παραβάσεις και 12 παραβιάσεις στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μια εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.

Σημειωτέον, το σύμπλεγμα των Οινουσσών βρίσκεται ανατολικά της Χίου, πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές. Κατά καιρούς, έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολεμικά σχέδια για τουρκική απόβαση στις Οινούσσες (με το σκεπτικό ότι «ελέγχουν από το βορρά το δίαυλο του Τσεσμέ»), τους Φούρνους Ικαρίας και τη Λέρο ή σχέδια για απόβαση και κατάληψη Οινουσσών και Χίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ