Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Για τις διεθνείς εξελίξεις, το Προσφυγικό και τις θέσεις του ΚΚΕ

Εκδήλωση της ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνουν Κομματικές Οργανώσεις για τη συζήτηση των εξελίξεων, η ΤΟ Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση την Τετάρτη 13/4, με θέμα «Οι διεθνείς εξελίξεις, το προσφυγικό ζήτημα και οι θέσεις του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Ο Ελ. Βαγενάς ανέδειξε ότι το Προσφυγικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όσο μαίνεται η πολεμική σύγκρουση, όσο δρουν οι πολεμικές μηχανές για την επίλυση οικονομικών, διπλωματικών και γεωπολιτικών αντιθέσεων και πυκνώνουν συνεχώς τα σύννεφα ενός πιο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. «Το φαινόμενο που περιγράφουμε έχει συγκεκριμένες αιτίες, που μπορούν να περιγραφούν με δυο μονάχα λέξεις: Καπιταλιστική βαρβαρότητα», τόνισε.

Σχετικά με την υποκρισία της κυβέρνησης για το θέμα, ο Ελ. Βαγενάς σχολίασε την απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το Προσφυγικό, που λέει ότι για την αντιμετώπιση του ζητήματος χρειάζεται η «συγκρότηση ενός μαζικού πανευρωπαϊκού, αντιπολεμικού κινήματος, αλλά και η διεκδίκηση διαμόρφωσης ενός οδικού χάρτη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή».

Οπως είπε, «την ώρα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βάζει πλάτη σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της ΕΕ, που έχει παραχωρήσει τις στρατιωτικές βάσεις στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας στις ΗΠΑ, την ώρα που δραστήρια συμμετέχει στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, σε όλα, δηλαδή αυτά, που ανάβουν "φιτίλια" του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην μπαρουταποθήκη της Μέσης Ανατολής, η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ φουμάρει την "πίπα" της ειρήνης. Αυτός ο "πασιφισμός", οι φιλειρηνικές διακηρύξεις γίνονται για να ρίξουν "στάχτη στα μάτια" του λαού, ώστε κανείς να μην δει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη τάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που σηκώνουν υποκριτικές κορόνες, ενώ δεν έβγαλαν «κιχ» για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Ο Ελ. Βαγενάς αναφέρθηκε, επίσης, στις διεκδικήσεις του ΚΚΕ, στην πάλη, με προοπτική την εξάλειψη των αιτίων του ξεριζωμού και της εξαθλίωσης, αφού, όπως είπε, «όσο τα μονοπώλια και η εξουσία τους θα κάνουν κουμάντο, όσο οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα συνεχίζονται, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική διέξοδος και λύση υπέρ των λαών».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Κόμμα καλεί σε απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις της και τις αποφάσεις τους. Παλεύει για να αποσυρθεί η συμφωνία για ανάμειξη ναυτικής ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο. Να μην παραχωρηθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή ή βάση, χρήση χερσαίου, εναέριου ή θαλασσίου χώρου, που θα χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία ή την πραγματοποίηση ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Να καταργηθούν η FRONTEX και η Συνοριοφυλακή - Aκτοφυλακή της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ