Παρασκευή 15 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματικές κόντρες για τη Δικαιοσύνη

Μετά από τρεις συνεδριάσεις ολοκληρώθηκε χτες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η ακρόαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου και Δ. Παπαγγελόπουλου, αντίστοιχα, με την οποία άρχισε η διαδικασία διερεύνησης των καταγγελιών στις οποίες έχει προβεί η εισαγγελέας Εφετών Γ. Τσατσάνη για παρεμβάσεις στο έργο της από την πλευρά της κυβέρνησης.

Για την ακρίβεια, η εισαγγελέας κατήγγειλε προσωπικά τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι παρενέβη στους χειρισμούς της σχετικά με την υπόθεση του μεγαλοεπιχειρηματία Α. Βγενόπουλου για δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις κατά τη χορήγησή τους από τη Λαϊκή Τράπεζα.

Οι καταγγελίες της Γ. Τσατσάνη αξιοποιήθηκαν αναλόγως, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και τη ΝΔ για να τροφοδοτήσουν τον αποπροσανατολιστικό δικομματικό καβγά, ενώ έχουν εμπλακεί μια σειρά ονομάτων. Μάλιστα, χτες, ο Δ. Παπαγγελόπουλος συνεχίζοντας να πυροδοτεί καταστάσεις ανέφερε ότι «μου μεταφέρεται η πληροφορία ότι όλη αυτή την ιστορία την υποκινεί ένας προηγούμενος υπουργός γιατί πριν την υπόθεση Τσατάνη υπήρχε μια άλλη υπόθεση που έπρεπε να συσκοτίσει». Το αποτέλεσμα ήταν να φουντώσει η ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση, με τη ΝΔ να απαιτεί «ονόματα και διευθύνσεις» κ.ο.κ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή του Γ. Γκιόλα ζήτησε από την Επιτροπή να διαβιβαστεί στη Βουλή ο φάκελος της υπόθεσης Βγενόπουλου, την οποία η Γ. Τσατσάνη έχει θέσει στο αρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ