Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Φτιάχνει πίνακα αναπληρωτών

Με τη δημιουργία «πίνακα αναπληρωτών», στον οποίο θα συμμετέχουν οι εγγεγραμμένοι του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών του άρθρου 138 του Ν. 2725, οι επιτυχόντες βάσει των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και εκπαιδευτικοί οι οποίοι καθ' οιονδήποτε τρόπο έχουν εργαστεί ως αναπληρωτές, θεωρεί το υπουργείο Παιδείας ότι «ρυθμίζει οριστικά» το ζήτημα των αναπληρωτών. Αυτό προβλέπει ανάμεσα σε άλλα το σχέδιο νόμου για την «Πρόσληψη αναπληρωτών για το Πρόγραμμα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και τις ανάγκες των σχολείων», το οποίο κατατέθηκε χτες το βράδυ στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας και θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται η επαναπρόσληψη για τα διδακτικά έτη 2001 -2002, 2002 - 2003 και 2003 - 2004 των χιλίων αναπληρωτών καθηγητών φυσικής αγωγής που είχαν προσληφθεί πέρσι για το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Εκπαίδευση» καθώς και η πρόσληψη για το επόμενο σχολικό έτος άλλων χιλίων προσωρινών αναπληρωτών φυσικής αγωγής, οι οποίοι επίσης θα επαναπροσληφθούν τα επόμενα έτη.

Το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι «με το σχέδιο νόμου επιλύονται οριστικά με αντικειμενικά κριτήρια τόσο τα ζητήματα της ολυμπιακής παιδείας όσο και το θέμα πρόσληψης αναπληρωτών, οι οποίοι αναγνωρίζονται όπως έχει τονίσει ο υπουργός Πέτρος Ευθυμίου ως συνιστώσες της εκπαίδευσης». Ωστόσο, είναι προφανές από το ίδιο το νομοσχέδιο ότι οι καθηγητές φυσικής αγωγής έχουν... αβέβαιο μέλλον στην εκπαίδευση μετά το πέρας του προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία», ενώ φαίνεται και η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στο θεσμό των αναπληρωτών αντί των μαζικών διορισμών εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ