Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Διώκεται η πρώην πρόεδρος

ΑΓΚΥΡΑ.-

Εισαγγελέας της Αγκυρας ζήτησε χτες την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Σέμα Πισκινσούτ, μέλους του κυβερνώντος κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (DSP), προκειμένου να δικαστεί για... «παρακώλυση δικαιοσύνης», επειδή αρνείται να δώσει τα ονόματα βασανισθέντων από την αστυνομία στις φυλακές, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο έκθεσης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής!

Η Πισκινσούτ, η οποία ήταν πρόεδρος της Επιτροπής ως τον Οκτώβρη του 2000, δηλώνει ότι οι καταθέσεις έγιναν υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς τα θύματα των βασανισμών των αρχών φοβούνται πιθανά αντίποινα των αστυνομικών, αν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους. Η έκθεση που ετοίμασε η Πισκινσούτ ουσιαστικά τεκμηρίωνε ότι οι βασανισμοί αποτελούν συστηματική πρακτική των τουρκικών αρχών, κάτι που η κυβέρνηση (του βασικού κόμματος της οποίας είναι μέλος η πρώην νοσηλεύτρια και νυν βουλευτής...) αρνείται σε κάθε περίπτωση.

Σε περίπτωση που η ασυλία της Πισκινσούτ αρθεί και περάσει από δίκη, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έξι μηνών έως δύο ετών(!).

Νέα επίσκεψη Φίσερ

Ο υποδιευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού ΤαμείουΣτάνλεϊ Φίσερ επισκέπτεται την επόμενη εβδομάδα την Τουρκία προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση «μικρές διαρθρωτικές αλλαγές» στο «πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» που έχει συμφωνηθεί με την Αγκυρα, ανακοίνωσε ο Κεμάλ Ντερβίς. Η είδηση μάλλον είναι άσχημη για τους εργαζόμενους - που εξακολουθούν να βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από την οικονομική κρίση που χαίνει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ