Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Αντιπαράθεση για την εξαγωγή πετρελαίου

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Ο έλεγχος των λιβυκών πετρελαίων εξακολουθεί να τροφοδοτεί τις κόντρες ανάμεσα στην παλιότερη κοσμική λιβυκή κυβέρνηση που εδρεύει στο Τομπρούκ και τη νέα λιβυκή κυβέρνηση «ενότητας» του πρωθυπουργού, Φαγιέζ Σαράτζ, που διορίστηκε προ εβδομάδων από τον (Γερμανό) απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Λιβύη, Μάρτιν Κόμπλερ, και αναγνωρίζεται από τους ιμπεριαλιστές.

Η κυβέρνηση στο Τομπρούκ προχώρησε στην εξαγωγή 650.000 βαρελιών πετρελαίου, τα οποία φορτώθηκαν την Τρίτη στο (ινδικής σημαίας) δεξαμενόπλοιο «Distya Ameya» στο λιμάνι Αλ Χαρίγκα της ανατολικής Λιβύης. Ωστόσο, οι μαλτέζικες αρχές αρνήθηκαν τη διέλευση του σκάφους από τα εγχώρια ύδατα της Μάλτας, όταν εκείνο επιχείρησε να προσεγγίσει τις μαλτέζικες αρχές.

Οι νέες λιβυκές αρχές, από την άλλη, ζήτησαν από τον ΟΗΕ, να συμπεριλάβει στη διεθνή λίστα κυρώσεων το πετρελαιοφόρο «Distya Ameya».

Η εξέλιξη εντείνει την αστάθεια και το χάος που προκαλεί στη χώρα η από το 2011 δυτική ιμπεριαλιστική επιχείρηση, με πρόσχημα την ανατροπή του τότε Προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ