Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέοι φονικοί βομβαρδισμοί

Ανάμεσα στα θύματα νεκρή μια έγκυος γυναίκα

ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--

Νέα ένταση στις επιθέσεις σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα από τις δυνάμεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατό και εθνικιστικά τάγματα) κατά των θέσεων των πολιτοφυλακών στις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ. Τα χτυπήματα με πυρά πυροβολικού γίνονται σε κατοικημένες περιοχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 26 με 27/4 στο βομβαρδισμό στη Γελενόφκα στα νότια της πρωτεύουσας του Ντονέτσκ, χτυπήθηκε και το τοπικό νοσοκομείο, ενώ δίπλα στο φυλάκιο ελέγχου σκοτώθηκαν 4 πολίτες και 8 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια έγκυος γυναίκα και μια 15χρονη.

Ειδικά το έγκλημα αυτό επιχείρησε ο ουκρανικός στρατός να το χρεώσει στους ίδιους τους πολιτοφύλακες, ωστόσο μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων το διαψεύδουν.

Την ίδια ώρα, χτες στο Κίεβο βρέθηκε, για άλλη μια φορά, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπεύθυνη για ζητήματα Ευρασίας Βικτόρια Νούλαντ, που επιβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας της στην κυβέρνηση του Κιέβου στην αντιμετώπιση των «τρομοκρατών στην ανατολή», ενώ ταυτόχρονα υποκριτικά δήλωσε ότι συνεργάζεται για την εφαρμογή της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ με το σχήμα της Νορμανδίας (Γερμανία, Γαλλία, Ουκρανία, Ρωσία). Επίσης, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η εφαρμογή της δεν είναι όρος για να «συνεχιστεί η οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ