Πέμπτη 5 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Κάλπες βουλευτικών εκλογών θα στηθούν στην Κύπρο στις 22 Μάη, σε μια περίοδο κρίσιμη για τις διαπραγματεύσεις γύρω από το Κυπριακό, με τις εξελίξεις να συνδέονται καθαρά με πολλές αντιλαϊκές ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Χτες, ολοκληρώθηκε η υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Στο μεταξύ, στον απόηχο της έκθεσης της ΕΕ που - σε πρώτη φάση - προτείνει κατάργηση της βίζας για όσους ταξιδεύουν από και προς Τουρκία, η κυπριακή κυβέρνηση προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλεί το ολοφάνερο αλισβερίσι, που εδώ και καιρό δυναμώνει μεταξύ Τουρκίας και Ευρωένωσης, σημειώνοντας ότι θα μελετήσει τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών αξιολογήσεων και θα αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει.

Την ίδια στιγμή, ένα σκληρό παζάρι με τη συμμετοχή πολλών ιμπεριαλιστικών κέντρων μαίνεται. Στο πλαίσιο αυτό, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα που συνέδεαν την τελευταία επίσκεψη της Νούλαντ στην Κύπρο με νέα αμερικανική πρόταση για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Πάντως, από τη μεριά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, διέψευσε χτες ρωσικό δημοσίευμα που ανέφερε ότι βασικό θέμα της πρόσφατης συνάντησης Νούλαντ - Αναστασιάδη ήταν θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ και τις σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας.

Αύριο αναμένεται νέα συνάντηση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, και του ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ