Παρασκευή 6 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Υπόθεση της Μαδρίτης ο τελικός

Για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί υπόθεση μιας πόλης και συγκεκριμένα της Μαδρίτης, αφού, όπως και το 2014, Ατλέτικο και Ρεάλ είναι αυτές που αποτελούν το ζευγάρι και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Μιλάνο στις 28 Μάη. Μάλιστα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το τρόπαιο της διοργάνωσης θα καταλήξει στην Ισπανία αφού έχει μεσολαβήσει και η περσινή κατάκτηση από την Μπαρτσελόνα (νίκη 3-1 επί της Γιουβέντους). Επίσης, αυτή θα είναι η 4η φορά την τελευταία οκταετία (2008) που δύο ομάδες από την ίδια χώρα συναντιούνται στον τελικό του θεσμού μετά το αγγλικό ραντεβού των Τσέλσι - Μάντσεστερ Γ. (2008), το γερμανικό των Μπάγερν - Ντόρτμουντ (2013) και την προηγούμενη συνάντηση των δύο νυν φιναλίστ το 2014.

Τους «ροχιμπλάνκος» του Σιμεόνε, που είχαν προκριθεί από την Τρίτη αφήνοντας εκτός την Μπάγερν Μονάχου, ακολούθησε στο ταξίδι για την ιταλική πόλη η Ρεάλ, που απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «μερένγκες» νίκησαν στην έδρα τους με 1-0 την αγγλική ομάδα, ενώ το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Στην προ διετίας συνάντηση των δύο ομάδων στον τότε τελικό της Λισαβόνας το τρόπαιο είχε καταλήξει στη Ρεάλ, που είχε νικήσει τη συμπολίτισσά της με 4-1 στην παράταση, κάτι που αποτέλεσε και μια ρεβάνς των «μερένγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ