Δευτέρα 9 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη πορεία έως το χώρο θυσίας των καπνεργατών

Με την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, εργαζόμενοι και λαός της πόλης τίμησαν το Μάη του '36

Η πορεία στη λεωφόρο Νίκης

MotionTeam

Η πορεία στη λεωφόρο Νίκης
Την Εργατική Πρωτομαγιά, τον ηρωικό Μάη του '36 και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών τίμησε χτες ο εργαζόμενος λαός της Θεσσαλονίκης, με τη μαζική συμμετοχή του στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Διαδήλωσαν ταυτόχρονα ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για Ασφαλιστικό - Φορολογικό, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι δεν ξεμπέρδεψε με τους αγώνες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα του Βενιζέλου, χαιρέτισαν εκπρόσωποι των εργαζομένων που βρίσκονται για μέρες και μήνες στο μετερίζι του αγώνα απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γγ του Σωματείου Εργαζομένων της «Coca Cola» στη Θεσσαλονίκη, μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό των απεργών της «Coca Cola», που εδώ και περίπου 1.000 μέρες δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, αλλά και ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), μιλώντας εκ μέρους των απεργών που εδώ και μέρες παλεύουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, τόνισε: «Δεν θα ανεχθούμε να συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες μας τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια. Μπροστά στην εργοδοτική αυθαιρεσία, τις απειλές, την τρομοκρατία, κανείς δεν θα είναι μόνος. Θα παλέψουμε για τα δικά μας συμφέροντα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας».

Στιγμιότυπο από την πορεία

MotionTeam

Στιγμιότυπο από την πορεία
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Με αφορμή τη νίκη των λαών απέναντι στο ναζιστικό τέρας, κάλεσε το λαό να απομονώσει σήμερα «τους απόγονους των ναζιστών που χύνουν το φασιστικό τους δηλητήριο». Σημείωσε, επίσης, ότι «ο αγώνας για το ξημέρωμα της εποχής που ονειρεύτηκαν οι εργάτες του Σικάγου, συνεχίζεται για να έρθουν τέτοιες μέρες με πρωταγωνιστές την εργατική τάξη, τον εργαζόμενο λαό» και ότι «η 48ωρη απεργία απέτισε ελάχιστο φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά και τους νεκρούς της τάξης μας».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, το χώρο θυσίας των εργατών το Μάη του '36. Εκεί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ, την ΠΟΕΕΠ, το Παγκαπνεργατικό Σωματείο και δεκάδες ακόμη σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ