Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
«Μπλόκαραν» την ΑΤΕ Αλεξάνδρειας

Διεκδικούν να καταβληθούν οι παρακρατημένες επιδοτήσεις 64 δισ. δραχμών στους βαμβακοπαραγωγούς - ροδακινοπαραγωγούς

Σε αποκλεισμό της ΑΤΕ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας προχώρησαν χτες από τις 6.30 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, βαμβακοπαραγωγοί και ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής, απαιτώντας να τους αποδοθούν παράνομα παρακρατημένες επιδοτήσεις ύψους 64 εκατ. δραχμών. Οι αγρότες θα συνεχίσουν και σήμερα τον αγώνα τους με νέο αποκλεισμό της ΑΤΕ, και ζητούν τη συμπαράσταση των φορέων της περιοχής και ειδικότερα των εμπόρων, που «γεύονται» μέρος των επιπτώσεων από τον οικονομικό στραγγαλισμό των παραγωγών.

Περιγράφοντας το πρόβλημα ο Φ. Δούμας, μέλος της επιτροπής αγώνα των αγροτών, ανέφερε πως ΔΙΔΑΓΕΠ και ΔΟΥ, παρακράτησαν παράνομα μέσω της ΑΤΕ, επιδοτήσεις που προορίζονταν για τους αγρότες, προκειμένου να εισπράξουν μέρος των χρεών της ΕΑΣ Αλεξάνδρειας που αφορούν την περίοδο του 1992. Συνολικά παρακρατήθηκαν 44 εκατ. δραχμές από 200 βαμβακοπαραγωγούς και 20 εκατ. δραχμές από αντίστοιχο αριθμό ροδακινοπαραγωγών.

Χτες οι εκπρόσωποι των αγροτών, που είχαν επαφές με το υπουργείο Γεωργίας και την ΑΤΕ, μάταια περίμεναν μέχρι αργά το βράδυ απάντηση στο αίτημά τους να τους δοθούν τα χρήματα που δικαιούνται. Ετσι και σήμερα θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα τους. Στο μεταξύ, καταγγέλλουν και τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες που αρνούνται να βρεθούν στο πλευρό τους, με εξαίρεση το ΚΚΕ. Χτες από το πρωί, η Γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ Ι. Σοφρόνωφ, βρέθηκε δίπλα τους και εξέφρασε τη συμπαράσταση τού Κόμματος στο δίκαιο αίτημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ