Τρίτη 17 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Σχέδια έντασης των επιθέσεων

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Τα επιχειρησιακά σχέδια κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεών τους σε Συρία και Ιράκ με πρόσχημα το «Ισλαμικό Κράτος» («ΙΚ») εξετάζουν, σήμερα, στη Βιέννη υπουργοί Εξωτερικών και διπλωμάτες της λεγόμενης «Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας», ενώ την ίδια ώρα συνεχίζουν τις επιδρομές σε θέσεις τζιχαντιστών και στις δύο χώρες.

Χτες, μάλιστα, βομβαρδιστικά από την Τουρκία και τις ΗΠΑ αναφέρθηκε πως βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών (που οι ίδιες δημιούργησαν προ ετών) στη βόρεια Συρία προκαλώντας το θάνατο «27 τζιχαντιστών».

Παράλληλα, ο Αμερικανός στρατηγός Μπρετ Μακ Γκερκ, που είναι εκπρόσωπος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο «διεθνή συνασπισμό» κατά των τζιχαντιστών, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαγδάτη την Κυριακή υποστήριξε ότι παρουσιάζει «πρόοδο» η εκστρατεία για «να απομονωθεί και να περιοριστεί» το «ΙΚ» στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ.

Το ίδιο διάστημα, πάντως, οι ΗΠΑ φαίνεται πως προετοιμάζουν ανάλογες επιθέσεις και στη Ράκα, όπου βρίσκεται η έδρα του «ΙΚ» στη Συρία. Οι τζιχαντιστές μάλιστα φέρεται πως το Σαββατοκύριακο έθεσαν τη Ράκα σε «καθεστώς έκτακτης ανάγκης» εντείνοντας τις προετοιμασίες για την απώθηση τυχόν εναντίον τους επιχείρησης...

Εκμετάλλευση προσφυγόπουλων

Στο μεταξύ, η εκμετάλλευση των προσφυγόπουλων της Συρίας και άλλων χωρών σε εργασιακά κάτεργα του εξωτερικού εντείνεται.

Διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν χτες πληροφορίες για την εκμετάλλευση προσφυγόπουλων στην Τουρκία σε εργοστάσια παραγωγής επώνυμων ρούχων για ένα κομμάτι ψωμί, σημειώνοντας ότι πολλά παιδάκια και έφηβοι δουλεύουν σκληρά καθημερινά για 10 ή 12 ώρες, χωρίς ούτε μία μέρα ανάπαυση, έναντι περίπου 600 ή 800 λιρών Τουρκίας.

«Απάντηση» έσπευσε να δώσει χτες και η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», που δημοσίευσε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για το ωρομίσθιο πείνας μόλις 1,10 ευρώ που παίρνουν στη Γερμανία προσφυγόπουλα από τη Συρία, το Ιράκ και μετανάστες από το Αφγανιστάν και τη Μολδαβία που δουλεύουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ