Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
Διαδήλωσαν ενάντια στις δραματικές ελλείψεις

Αμεσος κίνδυνος να κλείσουν ή να συρρικνωθούν τμήματα

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζικά διαδήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», αντιδρώντας στις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, που θα οδηγήσουν σε κλείσιμο ή σύμπτυξη τμημάτων, σε μείωση των ενεργών κλινικών. Οπως είχαν αποφασίσει με Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο κι έκαναν πορεία στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας φωνάζοντας «Αυξήσεις - προσλήψεις - ανθυγιεινό, δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».

Ανάμεσα σε άλλους, στη συγκέντρωση μίλησε η Αλεξάνδρα Βρακά, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων. Αναφέρθηκε στην προκλητική απάντηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία ισχυρίζεται πως θα γίνουν 84 προσλήψεις (σ.σ. αν και όποτε πάνε οι «αντιρρησίες συνείδησης», οι «επιτυχόντες ΑΣΕΠ 1997 - '98» κ.λπ...), ενώ στην πραγματικότητα θα γίνουν άμεσα μόνο 13 προσλήψεις. Την ίδια στιγμή, μόνο οι νοσηλευτές - μαίες που λείπουν ξεπερνούν τους 300, λείπουν πάνω από τους μισούς τεχνολόγους, η τεχνική υπηρεσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη...

Η Ολγα Σιάντου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως «πρέπει να σημάνει συναγερμός, να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι σε όλα τα νοσοκομεία και να αναδείξουν τι συνέπειες έχουν για το λαό οι ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων». Κάλεσε τους εργαζόμενους να στοχεύσουν τον πραγματικό αντίπαλο, την κυβέρνηση, το καπιταλιστικό κράτος, την ΕΕ, που κόβουν από την Υγεία και δίνουν απλόχερα στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ