Τρίτη 24 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Αλλαγές στην κορυφή

Ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας και αλλαγή σκηνικού στη μάχη για την πρωτιά στα πλέι οφ της Super League (που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) έφερε η 3η αγωνιστική της διαδικασίας στο φινάλε του πρώτου γύρου. Κερδισμένοι θεωρούνται ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός που με τις νίκες τους επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 3-0 και της ΑΕΚ με 3-0 στο «Απ. Νικολαΐδης», αντίστοιχα, πέρασαν ξανά στο βαθμολογικό ρετιρέ. Μάλιστα, ο «Δικέφαλος» είναι πλέον κερδισμένος καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία του «τριφυλλιού».

Στο αθηναϊκό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που προσγείωσε την ΑΕΚ μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες στον τελικό Κυπέλλου επί του Ολυμπιακού και επί του Πανιωνίου για το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «πρασίνων» φέτος σε ντέρμπι, που χτες σε σχέση με τους αντιπάλους τους ήταν καλύτεροι, έτρεξαν περισσότερο και είχαν περισσότερη διάθεση. Αντίθετα, η ΑΕΚ έδειξε κουρασμένη απ' τις συνεχόμενες (και σε σύντομο διάστημα) υποχρεώσεις. Οι «πράσινοι» έφθασαν στην επιτυχία χάρη στα γκολ των Λουντ (11'), Μπεργκ (30'), Κλωναρίδη (90').

Στον αγώνα της Νέας Σμύρνης ο ΠΑΟΚ πήρε την πολύτιμη νίκη χάρη στα τέρματα των Αθανασιάδη (27') και Μακ (77'). Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος), πίεσαν περισσότερο και εκμεταλλεύτηκαν άριστα τα προβλήματα των αντιπάλων τους. Οι τελευταίοι αν και σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν επικίνδυνοι χάνοντας κάποιες ευκαιρίες (Μπαργκάν 61', Καραμάνος 65') αλλά και πέναλτι με τον Οικονόμου στο 90', εντούτοις έδειξαν σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη. Σημειώνεται πως ο Πανιώνιος αγωνίστηκε χωρίς το... βασικό του όπλο, Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, με τα σενάρια να θέλουν ως αιτία την πίεση του παίκτη προς τη διοίκηση της ομάδας για μεταγραφή στην ΑΕΚ (φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον «Δικέφαλο»).

Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 7, Παναθηναϊκός 7, ΑΕΚ 5, Πανιώνιος 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ