Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Πολλά και αναπάντητα τα ερωτήματα για το αεροσκάφος της EgyptAir...

ΚΑΪΡΟ.--

Με το σταγονόμετρο ρέουν οι ειδήσεις σε σχέση με τις έρευνες για τις αιτίες που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα της EgyptAir τα ξημερώματα της 19ης Μάη, με αποτέλεσμα το θάνατο 66 επιβαινόντων στην πτήση Παρίσι - Κάιρο.

Χτεσινό ρεπορτάζ της αιγυπτιακής εφημερίδας «Αλ Αχράμ», επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές, εμφανίστηκε να αποκλείει την ύπαρξη «τεχνικών προβλημάτων» στο αεροσκάφος Α320 της ΕgyptAir, πριν την απογείωσή του αργά το βράδυ της 18ης Μάη από το διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού. Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν πολλά και αναπάντητα, όσο τουλάχιστον παραμένουν άκαρπες οι έρευνες αιγυπτιακών και ξένων πλοίων, αεροσκαφών και υποβρυχίων που αναζητούν το λεγόμενο «μαύρο κουτί» ανοικτά των βόρειων αιγυπτιακών ακτών στη Μεσόγειο.

Η παραπάνω αιγυπτιακή εφημερίδα ανέφερε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης 804 της EgyptAir, μεταδόθηκαν 11 «ηλεκτρονικά μηνύματα», μεταξύ 00.09' ώρα Ελλάδας της περασμένης Πέμπτης και 3.29' π.μ. της ίδιας μέρας. Τα δύο πρώτα μηνύματα έδειχναν ότι οι μηχανές του αεροσκάφους λειτουργούσαν κανονικά. Το τρίτο μήνυμα, που στάλθηκε στις 03.26 π.μ., κατέγραφε αύξηση στη θερμοκρασία του παραθύρου του συγκυβερνήτη και τα τελευταία μεταδόθηκαν τα επόμενα τρία λεπτά, προτού το αεροσκάφος «εξαφανιστεί» από τις οθόνες των ραντάρ.

Το περασμένο 24ωρο, Αιγύπτιοι και ξένοι συγγενείς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος έδωσαν δείγματα DNA προκειμένου να ταυτοποιηθούν ορισμένα από τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν στο θαλάσσιο χώρο συντριβής του αεροσκάφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ