Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Αλλαγή ηγεσίας στους «Ταλιμπάν»

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, μετά από νέα επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στην Καμπούλ, αυτήν τη φορά με στόχο ένα λεωφορείο που μετέφερε δικαστικούς.

Επίσημη ανάληψη της ευθύνης δεν είχε γίνει, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ωστόσο οι περισσότεροι υποπτεύονταν τους «Ταλιμπάν» και μιλούσαν για πράξη αντεκδίκησης, μετά από την εκτέλεση μαχητών των «Ταλιμπάν» στις αρχές του μήνα.

Στο μεταξύ, χτες, οι «Ταλιμπάν» παραδέχτηκαν ότι ο ηγέτης τους μουλάς Μανσούρ είναι πλέον νεκρός, μετά από επιχείρηση αμερικανικών «drones», σε εδάφη του Πακιστάν και ανακοίνωσαν ότι τη θέση του αναλαμβάνει στο εξής ο 50χρονος μουλάς Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα. Ο Χαϊμπατουλάχ ήταν στενός συνεργάτης του Μανσούρ, για χρόνια υπεύθυνος του τομέα δικαστικών υποθέσεων των «Ταλιμπάν».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, χτες ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν Ραχίλ Σαρίφ συνάντησε τον Αμερικανό πρέσβη στο Πακιστάν Ντέιβιντ Χέιλ, για να εκθέσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την ενόχληση του Ισλαμαμπάντ για τις επιχειρήσεις που οδήγησαν στο θάνατο του Μανσούρ, μιλώντας για «πράξεις παραβίασης της (πακιστανικής) κυριαρχίας» που είναι «καταστροφικές για τις (διακρατικές) σχέσεις και αντι-παραγωγικές για τη συνεχιζόμενη ειρηνευτική διαδικασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ