Πέμπτη 26 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Σε κομβικό σημείο

Με το φινάλε του πρώτου γύρου της διαδικασίας, την 3η αγωνιστική, να έχει αλλάξει τα δεδομένα στη μάχη για την πρωτιά, η σημερινή 4η στα πλέι οφ της Super League θεωρείται κομβική για τη συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Πανιώνιο (18.15, Novasports 2) και ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ (20.30, Novasports 1).

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ, με τον αέρα της νίκης του την προηγούμενη αγωνιστική στη Νέα Σμύρνη με 2-0, θέλει να πετύχει σήμερα κάτι ανάλογο προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή, όπως επίσης να συνεχίσει να διατηρεί το πλεονέκτημα έναντι των «πρασίνων» στην ισοβαθμία είτε να εκμεταλλευτεί περισσότερο τυχόν στραβοπάτημά τους. Ωστόσο, για τον τεχνικό της ομάδας, Βλάνταν Ιβιτς, δεν λείπουν τα προβλήματα καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μυστακίδη που συνέχισε την ...παράδοση με τις θλάσεις (38η) καθώς και τους τιμωρημένους (συμπλήρωσαν κάρτες) Χαρίση και Πέλκα.

Από την άλλη, στον Πανιώνιο παίζουν σήμερα το τελευταίο τους χαρτί προκειμένου να αποφύγουν την τελευταία θέση στη διαδικασία που δίνει το λεγόμενο «κακό εισιτήριο» για το Γιουρόπα και υποχρεώνει σε βουτιά στα βαθιά νωρίς νωρίς (μέσα Ιούλη).

Στο αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ καλείται να επιστρέψει στις επιτυχίες και να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στο «Απ. Νικολαΐδης» την προηγούμενη αγωνιστική, που την έριξε από την κορυφή. Στην ομάδα υπάρχει αισιοδοξία ότι η πρωτιά ακόμα είναι στο χέρι τους ενώ για τον εκτελούντα χρέη τεχνικού, Νίκο Παναγιωτάρα, βασικό στοιχείο είναι η διαχείριση της κούρασης. Στα συν η επιστροφή του Μπαρμπόσα που εξέτισε την ποινή του.

Στην άλλη πλευρά, έχοντας πλέον σπάσει τη φετινή... κατάρα στα παιχνίδια - ντέρμπι με τη νίκη τους στην 3η αγωνιστική και φυσικά έχοντας ξανανέβει στην κορυφή, οι «πράσινοι» βλέπουν ακόμα πιο αισιόδοξα την πορεία τους στη διαδικασία και την κατάκτηση της πρωτιάς. Ο Αντρέα Στραματσιόνι για μια ακόμη φορά προχώρησε σε αλλαγές στην αποστολή επαναφέροντας τους Αμπέντ και Εβανζελίστα.

Αντίθετη η Super League στη μετάθεση

Την πλήρη αντίθεσή της στα σενάρια που θέλουν τον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Κυριακή 29 Μάη να αλλάζει μέρα λόγω της διεξαγωγής την ίδια μέρα του τελικού μπάσκετ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στον ίδιο χώρο εξέφρασε η Super League. Oπως τονίζεται από τη διοργανώτρια, οι ημερομηνίες πιέζουν ασφυκτικά και δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ