Πέμπτη 2 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα σήμερα και αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μ. Βαλς, συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών, Μ. Σαπέν, και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Α. Ντεζίρ.

Ο Μ. Βαλς, λίγο μετά την άφιξή του, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.

Αύριο, Παρασκευή, στις 11 π.μ. είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ενώ θα γίνουν και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Αργότερα, οι δύο πρωθυπουργοί θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Γαλλίας, με την επίσκεψη «θα υπάρξει ευκαιρία να επισημανθεί ξανά η στήριξη της Γαλλίας στις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζει η Ελλάδα, αλλά και για τη διατήρηση της θέσης της στην Ευρωζώνη». Στην ατζέντα θα βρεθεί και το Προσφυγικό, με όλες του τις προεκτάσεις. Συγκεκριμένα, «η βοήθεια που η Γαλλία μπορεί να προσφέρει για να επιτραπεί στην Ελλάδα να αντιμετωπίζει την πρόκληση» των τόσο πολλών προσφύγων στο έδαφός της.

Ο Μ. Βαλς φτάνει στην Αθήνα σε μια περίοδο που στη χώρα του συνεχίζονται μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο αντεργατικό νόμο - έκτρωμα «Ελ Κομρί», με το οποίο η γαλλική πλουτοκρατία εξασφαλίζει νέα προνόμια, με τη γαλλική κυβέρνηση να επιστρατεύει τις περιβόητες «βέλτιστες πρακτικές» για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, έτοιμη να δώσει αντίστοιχες συμβουλές και στους στενούς της «εταίρους», όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προετοιμάζει παρέμβαση στα Εργασιακά στην ίδια αντεργατική κατεύθυνση.

Την Τρίτη, εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν στο ΓΕΕΘΑ διμερείς συνομιλίες επί θεμάτων στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ αντιπροσωπείας των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον στρατηγό Hugues Delort-Laval, διευθυντή Διεθνών Στρατιωτικών Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου των γαλλικών ΕΔ, και επιτελών του ΓΕΕΘΑ, με επικεφαλής τον διευθυντή Δ' Κλάδου ΓΕΕΘΑ, υποναύαρχο ΠΝ Ιωάννη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «τα βασικά αντικείμενα των συνομιλιών διέλαβαν την υφιστάμενη διμερή στρατιωτική συνεργασία, την ΝΑΤΟική επιχείρηση ανάσχεσης των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο με τη συμμετοχή και γαλλικών πλοίων και την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας σε επίπεδο ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ