Τρίτη 7 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
Εναρξη μετά μουσικής

Το Φεστιβάλ Αθηνών ξεκινάει στις 14 Ιούνη, με συναυλία στο χώρο που συγκεντρώνει κάθε καλοκαίρι το φιλότεχνο κοινό, την Πειραιώς 260, με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, την Μπάντα της Φλώρινας, την Ματούλα Ζαμάνη και τον dj Palov.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, με την ιδιαίτερη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή, εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ. Μαζί τους, μετά την πρόσφατη απώλεια του μεγαλύτερου μέλους της, Γιώργου Βαλκάνη, εμφανίζεται και η Μπάντα της Φλώρινας, σχήμα με το οποίο έχουν συμπράξει πολλές φορές από την πρώτη τους συνεργασία, το 1985.

Τα δύο σχήματα παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα μέρος του οποίου περιλαμβάνει μελοποιήσεις λυρικών κομματιών από δράματα του Σαίξπηρ, με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατό του, μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών (Ελύτης, Βάρναλης, Καββαδίας, Βαρβέρης, Καϊς εμπν Μουάζ κ.ά.). Φυσικά, δεν λείπουν και τα αγαπημένα τραγούδια και οι μουσικές από το ρεπερτόριό τους, από τη δημοτική παράδοση, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από το ρεμπέτικο και το ελαφρό τραγούδι. Τους Χειμερινούς Κολυμβητές και την Μπάντα της Φλώρινας συνοδεύει επί σκηνής δεκαμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη και εκλεκτοί καλεσμένοι, μουσικοί και μη, όπως η Μάρθα Φριντζήλα, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Θωμάς Κοροβίνης, η Σταυρούλα Παυλίκου κ.ά. Η βραδιά, όμως, θα συνεχιστεί με dj set από τον Palov και χορό.

Η σύνθεση των Χειμερινών Κολυμβητών είναι: Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή, Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν, Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι, Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, φωνή, Θοδωρής Ρέλλος: κλαρίνο, σαξόφωνο, Διονύσιος Ρούσσος: κιθάρα, φωνή.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ με μπύρα (με την επίδειξη εισιτηρίου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ