Τρίτη 7 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Συναυλία - αφιέρωμα στον Χρήστο Λεοντή

Πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ συναυλία - αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Χρήστο Λεοντή, από τη Χορωδία Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών, με την παρουσία και του ίδιου του συνθέτη.

Στη συναυλία παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο Στάθης Κολλύρης, γραμματέας της Χορωδίας, επισήμανε ότι «τιμάμε σήμερα τον Χρήστο Λεοντή, που εκτός από κορυφαίος συνθέτης, είναι ένας άνθρωπος που πορεύεται με ήθος και αξιοπρέπεια». Αναφέρθηκε, επίσης, στα 61 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Χορωδίας, που στη διαδρομή της αυτή έχει αποσπάσει βραβεία, έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ, εκτελώντας έργα σπουδαίων συνθετών. Αναφέρθηκε, ακόμα, στους σπουδαίους συνθέτες που διηύθυναν τη Χορωδία, ξεχωρίζοντας αυτή που τη σημάδεψε περισσότερο και δεν είναι άλλη από την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου. Τη Χορωδία σήμερα διευθύνει ο Αιμίλιος Γιαννακόπουλος. Τέλος, ο Στ. Κολλύρης ευχαρίστησε το ΚΚΕ και τον ΓΓ της ΚΕ για την παραχώρηση της αίθουσας, που είναι πάντα αρωγός - όπως είπε - σε ό,τι ζητήσει η Χορωδία Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών.


Ακολούθησε συναυλία με κομμάτια από τα έργα του Χρ. Λεοντή: «Καντάτα της ελευθερίας» (Διονύσιος Σολωμός - Ρήγας Φεραίος), «Καταχνιά» σε στίχους Κώστα Βίρβου και «Αχ Ερωτα» σε ποίηση Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, καθώς και από αγαπημένα και πολυτραγουδισμένα τραγούδια του συνθέτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ