Τετάρτη 8 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε συγκέντρωση σήμερα στις 12 μ. στην Ομόνοια καλεί το ΠΑΜΕ

Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενάντια στα μέτρα που χτυπούν το μορφωτικό δικαίωμα, που οδηγούν χιλιάδες αναπληρωτές εκτός σχολείου. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε άλλες πόλεις.

«Αν δεν τους σταματήσουμε, το σχολείο που θα βρούμε το Σεπτέμβρη δεν θα το γνωρίζουμε», δηλώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και αναφέρεται στο σχέδιο μαζικών περικοπών στην εκπαίδευση, που μέσα από τα μέτρα για τα ολοήμερα σχολεία, τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, την υποβάθμιση των δομών Ειδικής Αγωγής, χτυπά το μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και αφήνει άνεργους αναπληρωτές που χρόνια εργάζονται στα σχολεία «οργώνοντας» την Ελλάδα.

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμία απόλυση αναπληρωτών. Μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην Εκπαίδευση. Κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που καταργεί τα Τμήματα Ενταξης και του άρθρου που κλείνει Νηπιαγωγεία. Να παρθεί πίσω τώρα η Υπουργική Απόφαση, αλλά και η νέα εγκύκλιος για τα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Κανένας μαθητής - κανένα νήπιο εκτός Ολοήμερου. Κανένα προνήπιο εκτός Νηπιαγωγείου. Εγγραφή όλων των παιδιών χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής.

Απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα επίσης σε: Θεσσαλονίκη, 11.30 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί στις 9 π.μ., στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους και σε προσυγκέντρωση στον ίδιο χώρο, στις 11 π.μ., καλεί η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Σε συμμετοχή καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δράμα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Ξάνθη, στις 11.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία, καλεί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Ηράκλειο, στις 12.30 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Λήμνο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία ΟΤΕ, καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Αργύριος Μοσχίδης». Χίο, στις 10.30 π.μ., κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων, με τους υγειονομικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ