Τρίτη 14 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στα χνάρια της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ

Μαθητικό διήμερο στις 18 - 20 Ιούνη στην Ορεινή Ναυπακτία

Η Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, μπροστά στον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, διοργανώνει το 2ο Μαθητικό της διήμερο στις 18 - 20 Ιούνη, στην πανέμορφη περιοχή της Περίστας στην Ορεινή Ναυπακτία.

Το σύνθημα του διημέρου είναι «Στα χνάρια της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ και του Αρχηγείου Δυτικής Στερεάς του Γιώτη και του Διαμαντή» και η Οργάνωση καλεί τη νεολαία να συμμετάσχει και να μάθει για την πλούσια ιστορία και δράση του ΔΣΕ στην περιοχή.

«Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σήμερα με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον. Για κάθε νέο και νέα, ο αγώνας του ΔΣΕ αποτελεί μεγάλο μάθημα. Δείχνει τη δύναμη του λαού, που όταν θέλει και το αποφασίζει, ξεπερνάει φόβους και δισταγμούς, μπορεί να τα βάλει με "υπέρτερες" δυνάμεις, να διεκδικήσει τη ζωή που του στερούν», σημειώνει η Οργάνωση στο κάλεσμά της.

Το πρόγραμμα του διημέρου θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Σάββατο 18 Ιούνη: Αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου και πινγκ πονγκ και βράβευση των νικητών του. Ομιλία από τον Βασίλη Θεοδωρόπουλο, μέλος του Τομεακού Γραφείου Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με θέμα «Η ιστορία του ΔΣΕ στη Ρούμελη και ειδικά στη Δυτική Στερεά» και σχετική συζήτηση. Φαγητό και γλέντι με το συγκρότημα της ΚΝΕ από την Πάτρα.
  • Κυριακή 19 Ιούνη: Το πρωί περιοδεία του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη, στο χωριό Πλάτανος. Πεζοπορία από την Περίστα σε κοντινή τοποθεσία, όπου θα γίνουν πικ-νικ και αθλητικές δραστηριότητες (τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα κ.ά.). Θεατρική παράσταση από ομάδα του Μαθητικού Τομέα Πάτρας, με βάση το βιβλίο του Τρ. Γεροζήση «Ανταρτόπουλο στο ΔΣΕ». Μαθητικό πάρτι.
  • Δευτέρα 20 Ιούνη: Στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ναυπάκτου, με απαγγελία ποιήματος και ομιλία από τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος. Στη 1 μ.μ. αναχώρηση για την παραλία της Μακύνειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στις κατά τόπους Οργανώσεις τις ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει το πρωί του Σαββάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ