Τρίτη 14 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τους νέους εργάτες

Πλήθος νέων εργαζόμενων, πρωτοπόρων εργατών, φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, γέμισαν από νωρίς την αίθουσα του κινηματογράφου «Αλκυονίδα», όπου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τις Οργανώσεις Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με θέμα «Οι νέοι εργάτες στην πρώτη γραμμή της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Με ισχυρό ΚΚΕ και ΚΝΕ στα εργοστάσια, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, την επανάσταση και το σοσιαλισμό».

Αρχικά, προβλήθηκε βίντεο που επιμελήθηκαν οι Οργανώσεις Βιομηχανίας της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στο οποίο αποτυπώνονταν οι σύγχρονες συνθήκες «γαλέρας» στις οποίες καλείται να δουλέψει ένας νέος εργαζόμενος σήμερα. Με συνεντεύξεις από νέους εργάτες σε χώρους της βιομηχανίας (ναυπηγεία, ΕΛΠΕ, Μέταλλο), δόθηκε ζωντανό παράδειγμα, σχετικά με το πώς παρεμβαίνουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η ΕΕ στην εργασιακή καθημερινότητα ενός νέου (κατευθύνσεις για μαθητεία - ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ) αλλά και το τι στάση πρέπει να κρατάει ο νέος εργαζόμενος στο χώρο δουλειάς του.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιώργος Δαφνής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε στο πώς το εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού «κλέβει τον ιδρώτα» του νέου εργάτη μέρα με τη μέρα, αλλά και στο μονόδρομο για την ανατροπή αυτού του συστήματος, μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση και στην πρόταση πάλης του ΚΚΕ, για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ