Τρίτη 14 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Στον αέρα» οικότροφοι και εργαζόμενοι

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προγραμματίζουν για μεθαύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι

Σε τραγική κατάσταση είναι οικότροφοι και εργαζόμενοι στις φοιτητικές εστίες της Αθήνας, καθώς το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ - αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των εστιών) δεν έχει λάβει ακόμα από το υπουργείο Παιδείας το απαραίτητο κονδύλι, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, για τις ανάγκες των εστιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι «στον αέρα» οικότροφοι και εργαζόμενοι, αφού οι εργολάβοι που έχουν στην ευθύνη τους τη σίτιση των εστιών έχουν αφήσει για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους στα εστιατόρια των εστιών και την ίδια στιγμή οι προμηθευτές τροφίμων απειλούν ότι θα σταματήσουν να προμηθεύουν τις εστίες αν δεν πληρωθούν κι αυτοί άμεσα. Ετσι, εκτός από τη σίτιση που είναι «στον αέρα» έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα και με την καθαριότητα και την ανακαίνιση των εστιών.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, οι οικότροφοι των εστιών της Αθήνας πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκαν με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ιδρύματος, Αν. Μαυρουδή, η οποία δεν έδωσε καμία απάντηση για τα οξυμένα προβλήματα και πέταξε το μπαλάκι στο υπουργείο Παιδείας.

«Η διοίκηση του ΙΝΕΒΙΔΙΜ έχει τεράστιες ευθύνες πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα γιατί έχει αποδεχτεί τόσο την υποχρηματοδότηση που μαστίζει τις εστίες μας αλλά και την επιχειρηματική λειτουργία μέσα σε αυτές, της οποίας τα αποτελέσματα βιώνουμε τώρα με το χειρότερο τρόπο», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι οικότροφων των ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ και η Επιτροπή Αγώνα ΦΕΠΑ. Μετά από πίεση που ασκήθηκε οι οικότροφοι κατάφεραν να κλείσουν συνάντηση αύριο, Τετάρτη, με κλιμάκιο τεχνικών και διοικητικών στελεχών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που θα επισκεφτεί τη ΦΕΑ (στις 10 το πρωί) και τη ΝΦΕΕΜΠ (στις 12 το μεσημέρι) για να διαπιστωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να γίνουν κινήσεις άμεσης ανακούφισης των εστιακών φοιτητών.

Για όλα τα παραπάνω, οι οικότροφοι δίνουν, σήμερα το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου και την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας μαζί με τους εργαζόμενους των εστιών. Αιτήματα αιχμής είναι να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση στις εστίες στο ύψος των αναγκών και να φύγουν οι εταιρείες από αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ