Τετάρτη 15 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Καλεί σε πανελλαδική σύσκεψη για τις Συμβάσεις

Σε πανελλαδική σύσκεψη, με θέμα τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του κλάδου, καλεί κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 11 π.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πειραιώς 1, 7ος όροφος), με στόχο την ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ομοσπονδίας και των εργοδοτών για τις Συμβάσεις.

Ηδη έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον ΣΕΒ, στις 10 Ιούνη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας. Στη συνάντηση αυτή κατατέθηκαν τα σχέδια των τεσσάρων ΣΣΕ τα ίδια με της περσινής χρονιάς (Αναψυκτικών, Γάλακτος, Τυροκομίας, Τυποποιημένων Τροφίμων), τα οποία προβλέπουν την κατοχύρωση των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί με τις τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) που είχαν υπογραφεί το 2009. Επιπλέον, κατατέθηκε ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στον υποκλάδο της Πτηνοτροφίας, που βασίζεται στην τελευταία σύμβαση που υπογράφηκε το 2010. Νέα συνάντηση έχει οριστεί για τις 23 Ιούνη.

«Από τη μεριά του ΣΕΒ δεν υπήρχε απάντηση πάνω στα σχέδια ΣΣΕ. Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πάγια τακτική που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και που είναι η όλο και παραπέρα καθυστέρηση της υπογραφής νέων ΣΣΕ», αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. Καλεί τα σωματεία σε όλο τον κλάδο να κάνουν τις ΣΣΕ αντικείμενο συζήτησης στις συνεδριάσεις των ΔΣ, σε Γενικές Συνελεύσεις, να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις και μαζικές διαδικασίες, με στόχο να γίνει η υπογραφή των συμβάσεων υπόθεση όλων των εργαζομένων.

«Η υπογραφή των ΣΣΕ είναι ένα βήμα στην κατεύθυνση να αναπληρωθούν οι μεγάλες απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα, θα είναι η βάση για παραπέρα αυξήσεις και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας συνολικά στον κλάδο», καταλήγει η Ομοσπονδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ