Παρασκευή 17 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρχισε χτες η Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η πρώτη τα τελευταία 1.300 έτη, μετά το Σχίσμα, άρχισε χτες και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιούνη, στο Κολυμπάρι Χανίων. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, θα βρεθεί στην Κρήτη και θα παραθέσει δείπνο στους Προκαθημένους.

Στη Σύνοδο δεν συμμετέχουν τα ορθόδοξα Πατριαρχεία και οι εκκλησίες Αντιοχείας, Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας, η αντιπαράθεση των οποίων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την πρωτοκαθεδρία και μέσω αυτής για την προώθηση άλλων επιδιώξεων, κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες. Στη Σύνοδο θα πάρουν μέρος το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, Ρουμανίας, Κύπρου, Ελλάδος, Αλβανίας, Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβακίας.

Από κάθε Πατριαρχείο και Εκκλησία μπορεί να παρίστανται έως 23 αρχιερείς, έξι κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί, και τρία βοηθητικά στελέχη. Κατά την έναρξη αλλά και κατά τη λήξη της Συνόδου, θα πάρουν μέρος ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των άλλων χριστιανικών ομολογιών. Πρόεδρος θα είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθούν οι σχέσεις με την Καθολική Εκκλησία, η αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας τον 21ο αιώνα, η αυτονομία, ο γάμος, η σημασία της νηστείας, καθώς και οι σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ