Παρασκευή 17 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πινγκ-πονγκ» ευθυνών κυβέρνησης - ΝΔ για τις αστικές συγκοινωνίες...

Ο γνωστός δικομματικός καβγάς στήθηκε χτες στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη, με αφορμή τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης με θέμα τις εταιρείες αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, διαπίστωσε ότι «τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά» εξαιτίας των ελλειμμάτων τους, τα οποία ολοένα και διογκώνονται, κατηγορώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Υποδομών για κακοδιαχείριση. Από την άλλη πλευρά, ο Χρ. Σπίρτζης υπερασπίστηκε φυσικά το μέχρι σήμερα έργο του, παρουσιάζοντας δράσεις που έχουν αναληφθεί για την εξοικονόμηση πόρων, ενώ προανήγγειλε προσλήψεις οδηγών και τεχνικών σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό.

Τέλος, κατέθεσε στοιχεία που αφορούν τόσο φαινόμενα κακοδιαχείρισης από τις προηγούμενες διοικήσεις των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών, όσο και απώλειας χρηματικών ποσών άνω των 700.000 ευρώ εξαιτίας κενών στον έλεγχο διακίνησης εισιτηρίων.

Πάντως, για το γεγονός ότι η κρατική επιδότηση προς τις αστικές συγκοινωνίες μειώνεται διαρκώς τα τελευταία έξι χρόνια, ελέω μνημονίων, με αποτέλεσμα και το κόστος μετακίνησης για τα λαϊκά στρώματα να αυξάνεται αλλά και η παρεχόμενη υπηρεσία να επιδεινώνεται, κανείς από τους δύο δεν ανέφερε τίποτε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ