Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Συλλαλητήριο για την παραλιακή ζώνη

Παμπατραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 5 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Τριών Συμμάχων και πορεία έως το νέο λιμάνι, διοργανώνει η δημοτική αρχή της πόλης, με αίτημα να μην περάσει στα χέρια των επιχειρηματιών η παραλιακή ζώνη και να παραχωρηθεί άμεσα για την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών στην ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, πραγματοποιήθηκε προχτές συνάντηση του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τους επικεφαλής και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο της πόλης, όπου και ο πρώτος ενημέρωσε τους υπόλοιπους για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την παραλιακή ζώνη. Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα ασχοληθεί με το αίτημα του τρίτου Δήμου της χώρας για συνάντηση και συζήτηση, γύρω από το ζήτημα της οριστικής παραχώρησης της παραλιακής ζώνης στην πόλη.

Επίσης, ο κομμουνιστής δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η διεκδίκηση της άμεσης παραχώρησης καθίσταται αναγκαία για να γίνει κατορθωτό ο Δήμος να αναπλάσει συνολικά ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Τόνισε πως «σχέδια υπάρχουν, όπως για παράδειγμα αυτό του πρόσφατου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, αλλά εκείνο που αποτελεί εμπόδιο και πρέπει με τη λαϊκή κινητοποίηση να ανατρέψουμε, είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των παραλιών και των λιμενικών ζωνών, που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ