Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Εμπαίζει η κυβέρνηση χιλιάδες νέα ζευγάρια

Αφορμή για να ξεδιπλωθεί η κυβερνητική κοροϊδία η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς
Οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες, για να εξασφαλίσουν μία θέση στα παιδιά τους στους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς, θα πρέπει να περιμένουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει πρώτα τη χώρα στο ...ξέφωτο και να ξεκινήσει τη ...«δικαιότερη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου»! Αυτή είναι η απάντηση - εμπαιγμός που έδωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, από το βήμα της Βουλής, στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, ο οποίος ανέδειξε ότι η λειτουργία των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών είναι «στον αέρα» και απαιτούνται άμεσα μέτρα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τις προηγούμενες, προωθεί ακόμα πιο αντιδραστικά μέτρα σε βάρος του δικαιώματος των παιδιών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών στην Προσχολική Αγωγή. Αναφερόμενος στις αλλαγές που επιφέρει η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2016 - 2017, σημείωσε ότι εξασφάλισε 9 εκατομμύρια λιγότερα για τη χρηματοδότηση των σταθμών σε σχέση με πέρσι (από 184 εκατ. ευρώ στα 175 εκατ.) και αυτό όταν πέρσι, με τα 184 εκατ., είχαν αποκλειστεί περίπου 45.000 παιδιά!

«Από εδώ και στο εξής - πρόσθεσε - η χρηματοδότηση δεν θα δίνεται στους παιδικούς σταθμούς όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά απευθείας στον ωφελούμενο χωριστά. Αυτό θα οδηγήσει αντικειμενικά στην πριμοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών», αφού «στην πράξη στερεί από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σημαντικούς πόρους, αλλά και προσωπικό, η χρηματοδότηση του οποίου εξαρτάται από τη λειτουργία του παραπάνω Προγράμματος. Κι αυτό, γιατί το πόσοι εργαζόμενοι θα προσληφθούν θα εξαρτάται από το πόσοι γονείς θα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου».

Συμπλήρωσε ότι «δεν έχετε δώσει ακόμη ούτε τα 46 εκατομμύρια ευρώ για τη φετινή χρονιά, που προέρχονται από εθνικούς πόρους, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ να είναι απλήρωτοι και οι σταθμοί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα εκτέλεσης του έργου».

Ο υπουργός, προκαλώντας ανοιχτά, χαρακτήρισε το «νέο σύστημα» που προωθεί η κυβέρνηση ως «πιο δίκαιο, πιο δημιουργικό, πιο κοινωνικό», ενώ ζητώντας από πάνω και τα ρέστα, ρώτησε προκλητικά: «Θέλετε να επιστρέψουμε στο προηγούμενο σύστημα;».

Ο Μ. Συντυχάκης απάντησε ότι το ΚΚΕ δεν υπερασπίζεται ούτε το προηγούμενο ούτε το σημερινό σύστημα, γιατί «εμείς ως ΚΚΕ ξεκινάμε» με αφετηρία τις λαϊκές ανάγκες και όχι την υπεράσπιση της ...«δίκαιης» καπιταλιστικής ανάπτυξης και απαίτησε μέτρα για τη διασφάλιση «της δωρεάν ένταξης στους παιδικούς σταθμούς όλων των παιδιών, καταργώντας τα τροφεία, ικανοποιώντας τις αιτήσεις όλων των οικογενειών, χωρίς διακρίσεις και προϋποθέσεις, καθώς και τη χρηματοδότηση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού».

Ο υπουργός, για να βγει από τη δύσκολη θέση, στη βάση της γνωστής κυβερνητικής προπαγάνδας, άρχισε τις εκκλήσεις στο ...«δημοκρατικό πατριωτισμό» του λαού «για να βγάλουμε την πατρίδα στο ξέφωτο και τότε σ' ένα πνεύμα δικαιότερης αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, θα αντιμετωπίζονται χρόνο με το χρόνο με καλύτερο και δικαιότερο τρόπο αυτά τα πολύ κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και την παιδική προστασία»!

Στο μεταξύ, υπογράφηκε προχτές η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υφυπουργού Οικονομίας, αναφορικά με το νέο σύστημα υλοποίησης της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Σε αυτήν περιλαμβάνονται όλες οι αλλαγές στον τρόπο που θα λειτουργήσει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και που διαμορφώνουν μία ακόμα χειρότερη κατάσταση για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Στις 24 Ιούνη θα γίνει η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τις Δομές να δηλώσουν τις θέσεις που κατ' αρχήν θέλουν να διαθέσουν. Στις 4 Ιούλη ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, ενώ την 1η Αυγούστου θα βγουν τα τελικά αποτελέσματα για τους ωφελούμενους γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ