Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Νέες διαδηλώσεις κατά των αντεργατικών ανατροπών

ΠΑΡΙΣΙ.--

Μαζικές κινητοποιήσεις έγιναν και χτες σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, ενάντια στον αντεργατικό νόμο «Ελ Κομρί». Στο Παρίσι έγινε μετά από την προχτεσινή συμφωνία συνδικαλιστικών οργανώσεων (όπως οι CGT και FO) να δεχτούν την «εναλλακτική διαδρομή» που πρότεινε η κυβέρνηση, η οποία προχτές το πρωί απαγόρευσε την αρχική πορεία που είχε προγραμματιστεί επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Οι διοργανωτές υπολόγιζαν τους διαδηλωτές σε 60.000, ενώ η παρουσία της αστυνομίας ήταν ασφυκτική.

Στο μεταξύ, η συζήτηση του «Ελ Κομρί» συνεχίστηκε στη Γερουσία, όπου ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις «ταραχές» που σημειώνονται σε κινητοποιήσεις και σημείωσε ότι «χρειάζεται να διαλυθούν οργανώσεις της ακροαριστεράς». «Διαλύσαμε οργανώσεις που είχαν σχέση με το ακραίο ισλάμ, κάναμε το ίδιο με οργανώσεις της ακροδεξιάς. Και αν χρειαστεί... θα το κάνουμε προφανώς και αν πρόκειται για την ακροαριστερά...», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Πάντως, η κυβέρνηση αξιοποιεί τα περί «ανάγκης διασφάλισης της δημόσιας τάξης» για να στραφεί και κατά των εργατικών αγώνων. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με την αστυνομική επιχείρηση που έγινε πριν από μερικές μέρες για να «ανοίξει» το εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων «Ιβρί», στα προάστια του Παρισιού, όπου οι εργαζόμενοι συνέχιζαν την απεργία και την περιφρούρησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ