Τετάρτη 29 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Διαδήλωσαν ξανά χτες

Επιστρατεύτηκαν πάνω από 2.500 αστυνομικοί, αριθμός - ρεκόρ

Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Μασσαλία
Από τη χτεσινή διαδήλωση στη Μασσαλία
ΠΑΡΙΣΙ.--

Νέα κινητοποίηση ενάντια στο έκτρωμα «Ελ Κομρί», που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό των μονοπωλίων, έγινε χτες στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ χτες αργά το βράδυ αναμενόταν να ολοκληρωθεί και η σχετική ψηφοφορία στη Γερουσία. Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως η Μασσαλία. Η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει ανάμεσα στην πλατεία της Βαστίλης και την πλατεία της Ιταλίας και πάλι μετά από συνεννόηση με τις τοπικές και αστυνομικές αρχές, που στο όνομα της «ασφάλειας» ξεκίνησαν μια «φάμπρικα» απειλών αλλά και απευθείας απαγορεύσεων κινητοποιήσεων, από την προηγούμενη βδομάδα κιόλας. Οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για την «επίβλεψη» της χτεσινής κινητοποίησης έφτασαν τις 2.500 (αριθμός - ρεκόρ). Ελάχιστη ώρα μετά την έναρξη της διαδήλωσης, τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι είχαν γίνει κιόλας 27 συλλήψεις.

Στο μεταξύ, για σήμερα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, και των εκπροσώπων των συνδικάτων, ενώ αύριο ο Βαλς αναμένεται να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων.

Πάντως, ενδεικτικά της αποφασιστικότητας των αστικών δυνάμεων να στηρίξουν τις ανάγκες των μονοπωλίων είναι τα αποτελέσματα της όλης συζήτησης που προηγήθηκε στη Γερουσία, καθώς - σύμφωνα με ΜΜΕ, όπως η «Λε Μοντ» - έγιναν σειρά νέων τροποποιήσεων στο ήδη βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Για παράδειγμα, αντικαταστάθηκε η αναφορά «νόμιμα όρια χρόνου εργασίας» από «τη διάρκεια αναφοράς», που θα καθορίζεται από συμφωνία σε επίπεδο επιχείρησης. Βεβαίως, οι προσπάθειες του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) να ρίξει την ευθύνη στη «δεξιά» πλειοψηφία της Γερουσίας δεν μπορεί να κρύψει και τις δικές του τεράστιες ευθύνες, την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών όταν χρειάζεται να προστατέψουν το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ