Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι στη Θεσσαλία

Από τις καταστροφές σε αμπέλια των Τρικάλων
Από τις καταστροφές σε αμπέλια των Τρικάλων
Τεράστιες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας και Μαγνησίας στη Θεσσαλία, προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε προχτές το απόγευμα. Στα Τρίκαλα ιδιαίτερα πλήγηκαν τα χωριά Παλαιομονάστηρο, Γόμφοι, Λυγαριά, Φήκη στο δήμο Πύλης, αλλά και το Βαλτινό. Κλιμάκιο της ΤΕ Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσε ότι οι ζημιές στα βαμβάκια, στα καλαμπόκια, στα τριφύλλια, στα μποστάνια, στα αμπέλια και άλλες καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλες και, σε πολλές περιπτώσεις, ολοκληρωτικές.

Στις συζητήσεις που είχαν με πληγέντες αγρότες, τόνιζαν ότι χρειάζεται άμεσα να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών, για να δοθούν γρήγορα δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς και να παγώσουν τα χρέη τους στην Τράπεζα, στην Εφορία, στον ΟΓΑ. Τα αιτήματα των αγροτών μεταφέρει το ΚΚΕ και στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε το χαλάζι και στην Καρδίτσα, ιδιαίτερα στους δήμους Μουζακίου, Σοφάδων και Καρδίτσας, σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, καλαμποκιού, βιομηχανικής τομάτας, πιπεριάς και αμπελιών. Στο δήμο Μουζακίου περίπου 25.000 στρέμματα υπέστησαν ζημιές, στο δήμο Καρδίτσας «χτυπήθηκαν» οι καλλιέργειες των περιοχών Μητρόπολης, Μοσχάτου, Καλλιφωνίου, Πτελοπούλας, Ζαϊμίου και Μέλισσας, ενώ στο δήμο Σοφάδων περισσότερα από 10.000 στρέμματα βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η χαλαζόπτωση έπληξε περισσότερο το Μελισσοχώρι, το Δασοχώρι και την Αμπελο.

Στη Λάρισα, ιδιαίτερα επλήγησαν καλλιέργειες στο Αργυροπούλι του Τυρνάβου, ενώ στη Μαγνησία στον κάμπο του Αλμυρού και, κυρίως, στα χωριά Αγία Τριάδα, Πλάτανος, Δρυμώνας, καθώς και στη νότια πλευρά της επαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ