Τετάρτη 1 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ
Διεκδικούν την κατασκευή αρδευτικού φράγματος

Επιτροπή Αγώνα για τη διεκδίκηση κατασκευής αρδευτικού φράγματος των ποταμών Πείρου - Παραπείρου στην Αχαΐα συγκροτήθηκε την Κυριακή μετά από συγκέντρωση αγροτών και φορέων της περιοχής, στο χωριό Φαρραί. Η Επιτροπή Αγώνα, όπως σημείωσαν τα μέλη της, είναι ανοιχτή για οποιοδήποτε πρόσωπο ή φορέα της περιοχής που θέλει να αγωνιστεί «μαχητικά, δυναμικά και διεκδικητικά για να υλοποιηθεί το φράγμα».

Πρώτο καθήκον της Επιτροπής αποτελεί η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τη σημαντικότητα της κατασκευής του φράγματος και η προετοιμασία μεγάλου συλλαλητηρίου για το μήνα Σεπτέμβρη.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε οι αγρότες επισήμαναν τη χρησιμότητα του φράγματος για την περιοχή τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το φράγμα είναι η ζωή μας και ελπίδα για τα παιδιά μας».

Το πρόβλημα της λειψυδρίας συνεχώς μεγαλώνει και η έλλειψη υποδομής, σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη πολιτική διαχείρισης των υδάτινων πόρων, επιτείνει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να αναγκάζονται να καταφεύγουν στη δαπανηρή λύση της γεώτρησης. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός αγρότη που για να σώσει την παραγωγή του «χτύπησε» τρεις γεωτρήσεις για να βρει νερό, ξοδεύοντας συνολικά 10 εκατομμύρια δραχμές περίπου.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και 30 χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την κοροϊδία των κυβερνήσεων, που κάθε φορά τάζουν την άμεση υλοποίηση του έργου. Τελευταία προώθησαν την ένταξη του έργου στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αλλά μόνο για την ύδρευση της Πάτρας - τη στιγμή που αφήνουν αναξιοποίητα δύο ποτάμια που διασχίζουν την πόλη παραπλεύρως - καθώς η ΕΕ δε χρηματοδοτεί έργα υποδομής για την αγροτική ανάπτυξη. Οι αγρότες ζητούν να χρηματοδοτηθεί το έργο από τον κρατικό προϋπολογισμό, και βασικός σκοπός του έργου να είναι η άρδευση της ευρύτερης περιοχής που εκτείνεται κατά μήκος των ποταμών Πείρου - Παραπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ