Τετάρτη 1 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Φονική έκρηξη

Αστυνομικοί και πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν τους τραυματισμένους επισκέπτες της έκθεσης

Associated Press

Αστυνομικοί και πολίτες προσπαθούν να βοηθήσουν τους τραυματισμένους επισκέπτες της έκθεσης
ΜΕΔΙΝΑ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΧΑΪΟ.-

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να δει την έκθεση ήταν πολύς. Εξάλλου, η Κυριακή εν μέσω θέρους αποτελεί την καλύτερη αφορμή για μία επίσκεψη σε υπαίθρια έκθεση - πανηγύρι, την παλαιότερη και μεγαλύτερη σχεδόν σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Ολόκληρες οικογένειες συνωστίζονταν στον ανοιχτό χώρο. Μέχρι τη στιγμή που μία ατμομηχανή αντίκα εξερράγη και σκόρπισε το θάνατο τουλάχιστον σε τέσσερις ανθρώπους ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Μεδίνα της βορειοανατολικής πολιτείας του Οχάιο, στην 156η έκθεση - έκθεση που γίνεται κάθε χρόνο στα τέλη του Ιούλη και συγκεντρώνει πάνω από 120.000 κόσμο - και σύμφωνα με τις νοσοκομειακές πηγές της πόλης οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά και βρέφη ενώ οι περισσότεροι φέρουν εγκαύματα και τραυματισμούς από θραύσματα. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, καυτό λάδι από τη μηχανή περιέλουσε πολλούς από τους επισκέπτες της έκθεσης, προκαλώντας τους σοβαρά εγκαύματα.

Η προϊσταμένη νοσοκόμα στο Παιδικό Νοσοκομείο του Ακρον του Οχάιο δήλωσε ότι οχτώ άνθρωποι θεωρούνται σε «σοβαρή κατάσταση» ενώ σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν αναφορές για παιδιά τα οποία βρίσκονταν πάνω στην ατμομηχανή τη στιγμή της έκρηξης. Πάντως, η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία. Παράλληλα και στο Γενικό Νοσοκομείο της Μεδίνας, νοσηλεύονται 17 άνθρωποι. Αρκετοί ακόμη τραυματίες διακομίστηκαν σε 7 νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ