Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Δύο ντέρμπι ορίζουν τον τελικό

Τα δυο ντέρμπι, το ένα ανάμεσα σε δύο φαβορί και το άλλο ανάμεσα σε δύο αουτσάιντερ, είναι αυτά που θα ορίσουν το ζευγάρι του φετινού τελικού του Euro της Γαλλίας, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Ο ημιτελικός ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία την Πέμπτη συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ τη δική της ξεχωριστή σημασία έχει η αναμέτρηση της Πορτογαλίας και της Ουαλίας.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και η διοργανώτρια Γαλλία συναντιούνται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ η κόντρα τους αποτελεί το τρίτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής διοργάνωσης μετά τα αντίστοιχα Ιταλίας - Ισπανίας (φάση των 16) και Ιταλίας - Γερμανίας (προημιτελικά). Μάλιστα για τους Γάλλους αυτό είναι το πρώτο πολύ δύσκολο τεστ, αφου μέχρι τώρα αντιμετώπισαν αντιπάλους στα μέτρα τους.

Στον άλλο ημιτελικό, με φόντο την υπέρβαση που συνιστά αντικειμενικά και για τις δύο ομάδες η παρουσία στον τελικό, θα κοντραριστούν Πορτογάλοι και Ουαλοί. Πρόσθετη ιδιαιτερότητα προσδίδει στον αγώνα η κόντρα των δύο συμπαικτών στη Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκαρεθ Μπέιλ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Τετάρτη 6 Ιούλη (22.00 ΕΡΤ): Ουαλία - Πορτογαλία. Πέμπτη 7 Ιούλη (22.00 ΕΡΤ): Γαλλία - Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ