Τρίτη 5 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Με... φόρα στην πρεμιέρα η Εθνική

Με εύκολη νίκη απέναντι στο Ιράν άνοιξε τις υποχρεώσεις της η Εθνική στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο

Eurokinissi

Με εύκολη νίκη απέναντι στο Ιράν άνοιξε τις υποχρεώσεις της η Εθνική στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο
Μετά από ένα διάστημα προσαρμογής που χρειάστηκε στην πρώτη περίοδο, η Ελλάδα βελτιώνοντας την απόδοσή της και κυριαρχώντας στον αγώνα δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει χτες του Ιράν με 78-53, στον πρώτο αγώνα για τον όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο. Ετσι η ελληνική ομάδα έκανε το ένα από τα δύο βήματα που χρειάζεται αρχικά για την πρωτιά στον έναν απ' τους δύο ομίλους του τουρνουά, ώστε να πάει με καλύτερες προϋποθέσεις στον χιαστί αγώνα της Παρασκευής με τις ομάδες του άλλου ομίλου. Σημειώνεται πως στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο από τις τρεις ομάδες του κάθε ομίλου, ενώ το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο παίρνει ο πρώτος του τουρνουά. Η Εθνική σήμερα έχει ρεπό, ενώ την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την άλλη ομάδα του ομίλου, το Μεξικό (χτες είχε ρεπό), με το οποίο θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για την Α` φάση.

Στο χτεσινό παιχνίδι η ελληνική ομάδα συνάντησε κάποιες δυσκολίες από τους αντιπάλους της μόνο μέχρι τα μισά της πρώτης περιόδου, όταν παρά την αποδοτικότητα στην επίθεση τα αμυντικά σκαμπανεβάσματα έδιναν το δικαίωμα στους Ιρανούς να κρατούν τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (13-9, 16-14). Από τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο, η πίεση της Ελλάδας απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα στο δεκάλεπτο να βρεθεί μπροστά στο σκορ με 27-21. Από κει και πέρα η Εθνική πήρε μπροστά, ανεβάζοντας ρυθμούς στην επίθεση, ενώ βελτιώθηκε και στην κυκλοφορία της μπάλας. Με κορυφαίο τον Γιάννη Αντετοκούμπο η Ελλάδα κυριάρχησε στον αγώνα αυξάνοντας όλο και περισσότερο τη διαφορά (39-25, 48-31, 53-31), έχοντας στα γενικά στατιστικά 23 ασίστ, 17 κλεψίματα και 9/24 τρίποντα. Την ίδια ώρα η πιεστική άμυνα οδηγούσε σε συνεχόμενα λάθη τους αντιπάλους (27 συνολικά).

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 48-31, 66-47, 78-53

Ελλάδα:Αθηναίου 4 (1), Καλάθης 6, Μπουρούσης 11 (1), Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης 8 (2), Παπαπέτρου, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης, Περπέρογλου 12 (2), Γ. Αντετοκούμπο 16 (2), Κουφός 10, Θ. Αντετοκούμπο 5.

Ιράν: Ντοράγκι, Μασχαγέκχι, Ασλάνι, Χασανζαντέχ 2, Γιακχτσαλί 12 (4), Ζανγκενέχ 3 (1), Σεντιγκχί, Σαχακιάν 3 (1), Καρντούστ 2, Τζαμσιντί 13 (2), Καζέμι 2, Χαντάντι 1.

  • Για τον άλλο όμιλο του τουρνουά στο Τορίνο αγωνίζονταν χτες το βράδυ Τυνησία και Ιταλία, ενώ ρεπό είχε η Κροατία. Σήμερα θα αγωνιστούν: Μεξικό - Ιράν (19.00 ΕΡΤ/ΟΤΕ Sports) και Κροατία - Ιταλία (22.00 ΕΡΤ/ΟTE Sports).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ