Τετάρτη 6 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μέτρα για ενίσχυση του Στόλου της Βαλτικής

ΜΟΣΧΑ.--

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν, συζήτησε χτες την ασφάλεια των πτήσεων πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, όπου σημειώνονται «στενές» επαφές ρωσικών και ΝΑΤΟικών αεροσκαφών. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι στο Συμβούλιο συζητήθηκαν τρόποι ώστε να οικοδομηθούν μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και NATO, προκειμένου να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας.

Το Συμβούλιο NATO - Ρωσίας που θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, αναμένεται να συζητήσει τα συγκεκριμένα μέτρα, μεταξύ άλλων ζητημάτων.

Πάντως, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δηλώνει ότι όσο το ΝΑΤΟ πλησιάζει προς τα σύνορα της χώρας, όπως αναμένεται να επικυρώσει η σύνοδος της λυκοσυμμαχίας, η χώρα του θα πάρει τα ανάλογα μέτρα. Σε αυτή την κατεύθυνση προχωράει ο επανέλεγχος του Στόλου της Βαλτικής, μετά και την απομάκρυνση στα τέλη Ιούνη των ανώτατων διοικητών για «ανεπάρκεια και ανακριβή στοιχεία για την κατάσταση στην περιοχή».

Επίσης, χτες έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε μεγάλη ρωσική ναυτική άσκηση στην Κασπία Θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ