Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πασχίζει να πείσει για αλλαγές στο μείγμα και για την ικανότητα να τις εφαρμόσει

Διαγκωνίζεται με την κυβέρνηση η ΝΔ για το ποιος μπορεί να εφαρμόσει τις «πραγματικές μεταρρυθμίσεις» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο

Ολοκληρώθηκε χτες ένας κύκλος επαφών του προέδρου της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκη, σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, με παράγοντες των διεθνών καπιταλιστικών αγορών, πασχίζοντας να τους πείσει για το μείγμα διαχείρισης που στηρίζει το κόμμα του, όπως και για την ικανότητά του να εφαρμόσει αποτελεσματικότερα από τη σημερινή κυβέρνηση τις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο. Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε ευκαιρία να οξύνει την κάλπικη για το λαό αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα ζητήματα διαχείρισης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή του χτες στη Φρανκφούρτη με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μ. Ντράγκι, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ (...) για τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας συνολικά. Εξήγησα (...) ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και θα προσελκύσουν επενδύσεις».

Συνέχισε, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση: «Το απαραίτητο πολιτικό κλίμα και περιβάλλον για να διαμορφωθεί μια τέτοια επενδυτική έκρηξη στην Ελλάδα, δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση δεν εφαρμόζει πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Επιλέγει το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αντί να μειώσει τις δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και, δυστυχώς, στέλνει το λογαριασμό σε όλους τους Ελληνες πολίτες». Ο λογαριασμός, βέβαια, φορτώνεται στις πλάτες του λαού, ανεξαρτήτως της... δοσολογίας στο μείγμα της αντιλαϊκής διαχείρισης για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα αίτια της αντιλαϊκής επίθεσης

Παραπέρα, αναφερόμενος στην περιλάλητη διαπραγμάτευση που έκανε πέρσι η κυβέρνηση με τους «εταίρους» της εγχώριας αστικής τάξης στο εξωτερικό, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναπαρήγαγε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από τα πραγματικά αίτια της ολομέτωπης επίθεσης που υφίσταται για λογαριασμό του κεφαλαίου.

«Σήμερα», είπε, «όλοι οι Ελληνες πολίτες πληρώνουν με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις, το λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης, η οποία οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Συνέχισε επαναφέροντας το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, στο πλαίσιο όξυνσης της δικομματικής πόλωσης: «Σήμερα, είναι περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων, είναι σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, επίκαιρο. Ζητώ, και σήμερα, από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματίσει τη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ