Πέμπτη 7 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
Ηλεκτρονικό εισιτήριο με «αναλογικό κόμιστρο»

«Εξορθολογισμό» των αστικών συγκοινωνιών ανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, μιλώντας χτες στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως πριν από το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αρχικά θα εφαρμοστεί στα λεωφορεία και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική.

Επιδίωξη του υπουργείου είναι η «αναλογική επιβάρυνση» των επιβατών σε σχέση με την χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν. Με δεδομένα, βέβαια, τα ελλείμματα που παρουσιάζουν οι αστικές συγκοινωνίες, μία ακόμη αύξηση στο κόστος μετακίνησης των λαϊκών στρωμάτων με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς φαντάζει ως το πιο πιθανό ενδεχόμενο...

Το «αναλογικό κόμιστρο» μάλιστα έρχεται σε μια περίοδο που οι εταιρείες διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων πως «θα παραμείνουν δημόσιες», περνούν στο νέο «υπερταμείο» ιδιωτικοποιήσεων. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το μοντέλο... «αξιοποίησης» που θα επιλεγεί, το σίγουρο είναι - όπως δείχνει άλλωστε ανάγλυφα και η πείρα όλων των προηγούμενων χρόνων - ότι κριτήριο των σχεδιασμών της κυβέρνησης για τα μέσα μαζικής μεταφοράς δε θα είναι οι ανάγκες του λαού για φθηνές και ποιοτικές συγκοινωνίες ούτε οι ανάγκες των εργαζομένων σε αυτά, αλλά η αντιμετώπιση των ζημιών με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ